Секција за безбедност саобраћајаСхватајући безбедност у саобраћају као један од највећих проблема и препознајући потребу образовања ученика за безбедно учествовање у саобраћају, наставници Александар Арсић и Александар Митрашиновић покренули су Секцију за безбедност саобраћаја. Основни циљ рада ове секције је развијање свести о значају безбедности пре свега код ученика, али и код свих осталих учесника у саобраћају.
Такође, намера секције је да мотивише и покрене што више друштвених чинилаца у локалној заједници како би се заједнички радило на побољшању безбедности свих, а посебно деце, и умањењу последица саобраћајних незгода.

Руководици секције су Стефан Максимовић и Маја Романдић.

Чланови секције, под надзором руководилаца секције, планирају и реализују акције у циљу повећања опште безбедности и заштите најмлађих у саобраћају. Уз помоћ драмске секције осмишљена је и припремљена представу за децу предшколског и раног школског узраста која се први пут сусрећу са самосталним учествовањем у саобраћају. Циљ представе „Од куће до школе“ је да кроз забаву најмлађе едукује како да се безбедно понашају у саобраћају. Истовремено, ученици – учесници представе добили су прилику да малишанима пренесу знања стечена у школи. Прилику да се забаве, али и гледајући представу науче како да се безбедно крећу у саобраћају, имаће деца из вртића и основних школа на територији града и округа.Сваке треће недеље у новембру Секција обележава Дан сећања на жртве саобраћајних незгода израдом пропагандног материјала који се дели нашим суграђанима.


У мају 2013. године секција је у сарадњи са Одељењем саобраћајне Полиције ПУ Ужице и АМСС ПЈ Ужице организовала акцију „Корачајте безбедно“ посвећену безбедности пешака у саобраћају.

Секциjа за безбедност саобраћаја на делу

21. мај 2019.

Ученици наше школе, чланови Секције за безбедност саобраћаја, су у суботу 18. маја 2019. спровели акцију посвећену безбедности пешака. Пригодним материјалом и разговором покушали су да повећају свест суграђана о важности коришћења пешачког прелаза. За спремност и залагање да помогну заједници све похвале!

У гостима у ОШ "Алекса Дејовић"

03. октобар 2018.

У склопу обележавања дечије недеље у Севојну одржали смо предавање ученицима осмог разреда ОШ "Алекса Дејовић" на тему безбедног понашања у саобраћају.


Показна вежба саобраћајне незгоде

Поводом Дана сећања на жртве саобраћајних незгода и Међународног дана волонтера, 5. децембра 2017. секција за безбедност саобраћаја наше школе и Црвени крст Ужице извели су показну вежбу пружања прве помоћи повређеним лицима у саобраћајној незгоди.Прилог ТВ5:

У склопу активности Полицијске управе Ужице, 14. и 15. септембра 2015. године на Тргу је организована едукација деце од првог до четвртог разреда основне школе о понашању у саобраћају. Ученици Техничке школе „Радоје Љубичић“, чланови секције за безбедност саобраћаја, били су укључени у акцију. Поред тога што су најмлађим школарцима издавали „пешачке дозволе“ уколико знају исправно да пређу улицу, заустављали су аутомобиле и делили флајере возачима са циљем да обрате пажњу на децу која учествују у саобраћају на путу од куће до школе.

Писали су о нама (Ужичка недеља)


Чланови секције за безбедност су били судије на градском такмичењу основаца "Шта знаш о саобраћају?" које је одржано 16.04.2016. године у Кремнима. Такмичење се сатојало из теоријског дела и практичног дела на полигону.

Захваљујући ентузијазму ученика и наставника саобраћајне струке Техничке школе „Радоје Љубичић“ сличне акције биће организоване и у наредном периоду како би саобраћајних незгода и њихових последица било што мање.