Библиотечка секција

Библиотечка секција је саставни део културног живота школе.

Циљ ове секције је:

- упознавање са начином рада библиотеке и са начином издавања књига;
- упознавање са писцима и интервју са њима кроз књижевне вечери;
- схватање значаја читања у животу појединца и друштва;
- развијање свести о важности књижевности;
- активно укључивање ученика у живот школе;
- оспособљавање ученика за издавање књига;
- посете другим школским библиотекама и Народној библиотеци;
- учествовање у организацији Савиндана и осталим школским активностима;
- промоција школе.

Секција за креативне ученике из сва четири подручја рада који воле књиге и читање.

Координатор секције у школској 2019/2020. години је Весна Тадић.

ВАСКРС 2020Драги ученици, драге колеге, пријатељи и сви који славите Васкрс, ове године ћемо наш празник обележити другачије него претходних година у библиотеци – онлајн због ванредног стања. Такмичићемо се кроз пет Кахут квизова. Линкови су додељени ученицима који су приступили Гугл учионици библиотекара. За заинтересоване ће линкови ка квизовима бити постављени на страници и у групи библиотеке на Фејсбуку. ... (опширније)

Школски библиотекар вам пружа подршку за учење на даљинуБиблиотека Техничке школе „Радоје Љубичић“ неће радити у просторијама школе док траје ванредно стање у Републици Србији, али ће библиотекар сарађивати са корисницима преко друштвених мрежа, гугл учионице и вибер група. Библиотекар ће вам помоћи да пронађете линкове ка књигама које вас занимају или имате обавезу да их прочитате као школску лектиру и усмерити ка едукативним и културни садржајима које можете погледати на интернету... (опширније)

Акцијa "Читајмо гласно"28. фебруар - Национални дан књиге обележен је у школској библиотеци Техничке школе "Радоје Љубичић". Акцију "Читајмо гласно" је по трећи пут иницирало Друштво школских библиотекара Србије. Школски библиотекар Весна Тадић је реализовала акцију под слоганом "КО ЧИТА ЗЛО НЕ МИСЛИ" заједно са ученицима Библиотечке секције и са свим ученицима који су између 11.00 и 12.20 били корисници школске библиотеке.

Одабрали смо Лазу Костића јер је 2020. деведест година од његове смрти и Десанку Максимовић као омиљену песникињу ученика школе. Урађен је пано са биографијама писаца, ученици су читали гласно и јасно песме по њиховом избору. Након читања смо дискутовали о песницима и о 28. фебруару који је и Дан Народне библиотеке Србије. Библиотекар је ученицима нагласио важност гласног и јасног изражавања и јавног наступа који не само да је битан када одговарају за оцену или разговарају са другарима већ и у будућим животним догађајима. Ученицима се допала активност и похвалили су иницијативу.


Координатор Весна Тадић