Драмска секција сваке године обогаћује културни живот школе. Циљ ове секције је проширивање знања о позоришту, сцени и драматургији; схватање значаја позоришта и драме у животу друштва; развијање свести о важности позоришта и књижевности уопште; активно укључивање ученика у живот школе; оспособљавање ученика за самосталну драматизацију; посете позоришту; учествовање у организацији Савиндана и осталим школским активностима; промоција школе... Као једна од секција за коју влада највеће интересовање, окупља креативне, маштовите и духовите ученике из сва четири подручја рада.

У овој школској години секција није у понуди.

Драмска секција играла за Деспота


      


Иницијативом нашег ученика Владимира Вирића из IVС1, Драмска секција ТШ "Радоје Љубичић" је у препуној сали Градског културног центра у уторак 28. маја, извела представу "Сумњиво лице". Сав приход од карата и добротворних прилога био је намењен малом Деспоту Лазићу из Бајине Баште. Прикупљено је 22.800.00 динара.

Погледајте прилог РТС-а.

Светосавска академија 2019. године


Представа драмске секције - "Сумњиво лице"

Режисер и сценариста: Марија Дамљановић Петровић и Александар Арсић

Глумци: Радосав Јањић, Ђорђе Јовичић, Невена Зечевић, Сања Трифуновић, Бојана Иванковић, Бабић Здравко, Васиљевић Светлана, Пилчевић Јелена, Станишић Бојан, Радаљевић Јована, Николић Валентина и Јевтовић Невена

Драмска секција Техничке школе "Радоје Љубичић" је са представом "Сумњиво лице" Бранислава Нушића, учествовала је на XIII Смотри драмског аматерског стваралаштва Златиборског округа у Бајиној Башти и остварила огроман успех у веома јакој конкуренцији. Награду за најбољу епизодну мушку улогу добио је наш ученик Ђорђе Јовичић за улогу Жике, а за најбољу главну мушку улогу добио је Радосав Јањић за улогу Јеротија.
Честитамо награђенима и похваљујемо све чланове Драмске секције!
Светосавска академија 2017. године


Представа драмске секције - "Јазавац пред судом"

Режисер и сценариста: Марија Дамљановић Петровић

Глумци: Радосав Јањић, Ђорђе Јовичић, Невена Зечевић, Бисерка Смиљанић, Бојана Иванковић