Филмска секција

Филмска секција је најмлађа секција у школи и настала је као резултат добре сарадње ученика школе на снимању филма "Трип" за конкурс средњошколских радова "Европски дневник". Рад секције подразумева писање сценарија и снимање кратких едукативних, али и духовитих филмова за потребе школе.
У овој школској години секција није у понуди.


ЗАЈЕДНО УЧИМООвај филм је направљен за конкурс Европског Дневника под називом "Реци нам" и има улогу да подигне свест свих генерација о особама са инвалидитетом, да их се сетимо сваки дан, а не само 3. децембра. У настанку филма су учествовали: Весна Ристић као ментор и ученици Стефан Грујић, Ивана Дмитровић, Иван Тошанић, Медина Кајевић, Златко Матић.
Први пројекат филмске секцијеУ споту је коришћена песма групе "Деца лоших музичара" која ће 29.04.2017. године учествовати на "Next" фестивалу у Градском културном центру.

Захваљујемо се агенцији "Tin Drum Music d.o.o." Београд на уступљеним правима за коришћење музике.
О љубави...

На свету постоји само једна срећа: волети и бити вољен. Само љубав употпуњује, исцељује, води нас изван нас самих. Никада немој да заборавиш да је најјача сила на земљи – љубав. Она обичне ствари чини лепим.

Ми смо створени за љубав: сва драж живота одлази онима који воле, зато будите радосни, неустрашиви.

Једна реч ослобађа нас све тежине живота: та реч је – љубав.

Време је преспоро за оне што чекају, пребрзо за оне што страхују, предуго за оне што тугују, прекратко за оне што се радују, али вечно за оне што воле.

Чините све што вам је драго – избегавајте је, занемарујте је, али љубав је јача од свих нас заједно. Зато нећу да бринем због ње, већ да њен долазак дочекам целим бићем.

Најбоље и најлепше ствари на свету не могу се видети или додирнути. Оне се морају осетити срцем.

Бити заљубљен, знаш како је то? То је осећање занесености, не само особом коју волиш, већ свим људима, самим собом, животом. Изненада видиш лепоту и узбуђење свуда. И не плашиш се да изразиш своју љубав: речима или ћутњом. И осећаш да си јак, великодушан и да живиш целим бићем.

Љубав ништа не тражи, она је довољна самој себи. Она је лака, растерећена, лишена обавеза. Она не покушава да ухвати у клопку, да зароби, веже.

Нема ничег светијег у овом нашем животу од тренутка у коме први пут постанемо свесни љубави – тог првог тренутка њених свилених крила.

У животу баш као и на сликарској палети остоји јединствена боја која животу и уметности даје смисао. То је боја љубави. Да би вам радост била потпуна морате имати некога са ким ћете је поделити.