Фризерска секција

Ове школске године Фризерска секција окупља велики број ученика из одељења IФ1, IIФ1 и IIIФ1, предвођених наставницама практичне наставе. На овој страници вас извештавамо о њиховим активностима.
Ове школске године секција није у понуди.


Ревија одржана у сусрет прослави Дана школе

28. јануар 2019.

Фризерска секција се побринула да фризуре на моделима буду достојне правих модних ревија. Уз пуно труда, креативности, али и стрпљења ученице IIIФ1 показале су нам шта су све научиле за ове три године и можемо само да будемо поносни на њих. БРАВО! Кликом на слику погледајте галерију:
Сарадња са вртићем "Невен"

Ученице из образовног профила Женски фризер су учествовале у припреми предшколаца из вртића "Невен" за дефиле који је одржан 9. октобра 2018. године испред Народног музеја у склопу прославе Дана града Ужица. Отворите галерију кликом на слику:


Угостили смо представнике KEUNE компаније


Једна од највећих компанија KEUNE која се бави искључиво козметиком за косу, била је у посети нашој школи 17. октобра 2018. године и њени преставници су пренели своја знања ученицима првог и трећег разреда образовног профила Женски фризер. На одушевљење наших ученика, обећали су да ће пет најбољих ученика добити њихове сертификате на крају школске године. Овом приликом им се захваљујемо на гостовању.

ФРИЗЕРИ ПО МЕРИ


БИЛО БИ ДОБРО КАДА БИ МЛАДОСТ ЗНАЛА СВЕ ШТО МОЖЕ,
А СТАРОСТ МОГЛА СВЕ ШТО ЗНА


У децембру 2015. године почела је сарадња наше школе са Домом за смештај старих лица на Забучју, који је удаљен пет километара од града и који има смештајни капацитет за деведесет корисника.
На иницијативу наставница практичне наставе, а уз подршку руководства дома и школе, ученици трећег разреда фризерске струке сваких петнаест дана посећују дом и његовим корисницима пружају услуге шишања, фенирања и бојења косе уз надзор и сугестије наставника. Током досадашњих посета ученици су показали изузетну заинтересованост, озбиљност и професионалност у складу са својим умећем и топло су прихваћени од стране корисника, као и запослених у Дому. Покретнијим корисницима се пружа могућност да дођу и у школски фризерски салон где им се могу пружити услуге фризирања на још професионалнијем нивоу, мада ни импровизовани радни простор Дома не представља никакву препреку за то.Ово је одличан вид добре праксе, али не само у томе да ученици унапреде своје вештине већ и однос и поштовање према старим и немоћним особама и прилагођавање свим различитостима које су највише изражене у том животном добу. Велики број корисника је у инвалидским колицима или слабо покретан. У таквим ситуацијама истиче се стрпљење, саосећајност и толеранција, али и да се доласком "младости" у такву средину унесе доза ведрине и измаме осмеси који баш и нису чести у таквим околностима.
Овакав вид сарадње је спој лепог, хуманог и корисног, а циљ му је да поред горе поменутог, изазове неке нове видике, емоције и ставове у младим људима.

Караван "Дух младости"


У склопу промоције дуалног образовања, караван "Дух младости" је стигао у Ужице 10. октобра 2017. године. Наша школа је својим креативним и садржајним штандом пружила информације свим Ужичанима о дуалном образовању, сарадњи са привредом у Ужицу и значају оваквог вида образовања за Србију. Фризери, који део свог школовања проводе у салонима широм града, заинтересованим грађанима су представили своје умеће. Своје поверење члановима фризерске секције је указала и Габријела Грујић, помоћница министра просвете, која је послужила као модел.Фризерска секција предлаже фризуре за матуру
Ревија фризура за прославу Дана школе

У холу школе се 25. јануара 2017. године одржала ревија фризура коју је организовала Фризерска секција поводом Дана Светог Саве и Дана школе. Велики број посетилаца је уживао у презентацији несвахидашњих фризура које никога нису оставиле равнодушне. Свака част, девојке!

- Погледајте галерију слика на нашој Facebook страници -


   

    

   

   

   

    

   

   


САЈАМ СТАРИХ ЗАНАТА


У Градском културном центру одржао се Сајам старих заната од 24. до 26. октобра 2016. године. У оквиру програма ове манифестације приказане су три модне ревије 25.октобра. Ученице Модне секције представиле су моделе плетених одевних предмета златиборског краја, ткане одевне предмете наше суграђанке Веселинке Чорбић и ланене хаљине модне куће "Креатива" Вишње Кнежевић из Новог Сада. Прелепе моделе пратиле су маштовите фризуре које су креирали чланови фризерске секције.