Историјска секцијаЦиљ историјске секције је проширивање знања, развијање вештина и формирање ставова, неопходних за живот у савременом друштву - у националном, регионалном, европском и глобалном оквиру. Развијање свести о важности неговања културно-историјске баштине.

Активности:
-посета институцијама културе поводом изложби, трибина;
-учешће у обележавању јубилеја;
-присуство поромоцијама књига;
-израда тематских паноа;
-излети заједно са члановима географске секције и секције друштвених наука у Потпећку и Стопића пећину, Овчарскокабларску клисуру;
-учешће у Колубарском маршу;
-одлазак на Текериш , ради обележавања Церске битке;
-учешће у обележавању Дана Школе и Савиндана;
-Учешће у реализацији изложбе посвећене династији Романов;
-Учешће у реализацији изложбе поводом манифестације "Ноћ музеја".

Координатор секцијеје Снежана Недељковић.
"Ни корак назад!"

20. новембар 2018.

“Ни корака назад“ назив је свечане академије коју је Друштво историчара Ужице приредило у амфитеатру Педагошког факултета Ужице поводом 100 година од победе у Првом светском рату. У организацији овог догађаја учествовала је наставница наше школе Снежана Недељковић и ученици IIIС1 одељења: Марија Стојковић, Василије Недељковић, Зинедин Кајевић, Лазар Старчевић и Спасоје Максимовић.
Једнодневни излет - Шумарице

19. октобар 2014. годинеУченици одељења IIIС4, заједно са наставницом историје Снежаном Недељковић, одељењским старешином Дубравком Глишовић и наставницом Славицом Савковић, посетили су Шумарице у знак сећања на један од највећих злочина немачке војске у II светском рату - стрељање у Крагујевцу од 19. до 21. октобра 1941. године.

Извештај са излета.Ужичани у Великом рату

08. октобар 2014. годинеЧланови историјско-драмске секције су учествовали са музичко сценским наступом у отварању изложбе "Ужичани у Великом рату" у Музеју која је организована поводом Дана града Ужица, 08.10.2014. године. (линк)

Ученици који су учестовали: Мандић Вања, Љубојевић Милија, Варагић Александар, Челиковић Александар, Бајчетић Немања, Јасика Никола, Кашерић Лука, Пантелић Владимир и Милићевић Марија.Једнодневни излет - Мачков камен, Текериш, Бања Ковиљача (Гучево)

25. септембар 2014. годинеДруштво историчара Ужица у сарадњи са Друштвом српских домаћина Ужица организовало је једнодневни излет на Мачков камен, Текериш, Бању Ковиљачу (Гучево) где су се одиграле прве и најкрвавије битке у 1914. години између аустроугарске и српске војске. У овом родољубивом походу учествовали су ученици Техничке школе "Радоје Љубичић" и Ужичке гимназије са својим наставницима историје.

Извештај са излета.Ученици Техничке школе "Радоје Љубичић" из Ужица у децембру 2013. године су приредили изложбу и извели представу "Нека буде што бити не може" поводом обележавања двестагодишњице од рођења П.П. Његоша.

Писали су о нама:
- Рад у школским секцијама - стицање знања и искуства кроз забаву (Радио Луна)
- Његошу у част од Кола српских сестара Ужица (Радио Луна)
Историјска секција ТШ "Радоје Љубичић" у сарадњи са хорском секцијом, обележила је стогодишњицу Балканских ратова, представом под називом "Савине стазе и потомство".

Представа је изведена 25. априла 2013. године, најпре за ученике Школе, а потом за наставнике и грађанство.

Међу присутним гостима било је представника културних институција Града. На иницијативу Друштва историчара Ужица одлучено је да ова представа буде приказана на нивоу Града.

Тако је 16. маја 2013. године у препуној сали ГКЦ-а Ужица изведена реприза ове представе. И овог пута учесници и аутор представе добили су похвале публике. Утисак је да су ученици на најбољи начин изнели своје улоге и пренели енергију који овај догађај по себи има. Сви присутни су доживели готово истоветне, јаке, емоције.

Слике са обе представе можете погледати у галерији Школе.

Аутор, Снежана Недељковић, професор историје, професор Драган Мирчић, руководилац хорске секције.Учесници преставе: Миљан Кнежевић IVс, Марко Шојић IVс, Урош Марковић IVг, Сара Ћебић IVг, Мирослава Јашић IIIг, Немања Бајчетић IIс, Наталија Јанковић IIс, Марија Миловановић Iс, Милија Љубојевић Iг, Вања Мандић Iг, Ивана Пјевић Iг, Ђурђа Зечевић Iф, Анђела Максимовић IVт, техничка подршка Филип Деспић IVг.