Модна секција


Ове школске године модна секција окупља велики број чланова из одељења Iт1, IIт1, IIIт1 и IVт1. Садржај секције је усмерен ка активностима ученика да развијају своје креативне способности. У оквиру секције реализоваће се пројекат у сарадњи са АМC, модном кућом из Београда. Ученици ће осмислити и израдити моделе од Афродитиних материјала.
Координатор секције у школској 2018/2019. години је Антонина Златић.

ЗА ПОЧЕТАК ЖЕЛИМО ДА СА НАМА ПУТУЈЕТЕ У СВЕТ МОДЕ: ПОСЕТИТЕ САЈТ ЗАНИМЉИВИХ ПРИЛОГА ИЗ МОДНОГ ЖИВОТА НЕКАД И САД. СИГУРНИ СМО ДА ЋЕТЕ ПРОНАЋИ НЕШТО ЗА СЕБЕ. УЖИВАЈТЕ ЗАЈЕДНО СА НАМА!

САЈАМ СТАРИХ ЗАНАТА


У Градском културном центру одржао се Сајам старих заната од 24. до 26. октобра 2016. године. У оквиру програма ове манифестације приказане су три модне ревије 25.октобра. Ученице Модне секције представиле су моделе плетених одевних предмета златиборског краја, ткане одевне предмете наше суграђанке Веселинке Чорбић и ланене хаљине модне куће "Креатива" Вишње Кнежевић из Новог Сада. Прелепе моделе пратиле су маштовите фризуре које су креирали наши ученици фризери.

„ЖЕЉА И ЉУБАВ СУ КРИЛА ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА“


Дана 28.03.2016. године Тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања организовао је ревију одевних предмета и фризура ТШ „Радоје Љубичић“ и Медицинске школе, која је учествовала шминкањем модела. Колегинице и козметички техничари су показали своју креативност и умешност у шминкању, а наши ученици у прављењу фризура и модела. Сарадња Медицинске и наше школе, заснована на жељи да ученици препознају поруке пријатељства и толеранције, успешно се наставља.Још једном се захваљујемо домаћинима што су нам отворили врата своје школе. Надамо се да ћемо и у наредним годинама, промовишући праве вредности, заједно доказати ученицима да „ЖЕЉА И ЉУБАВ СУ КРИЛА ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА“.

Модна ревија поводом Дана Светог Саве


Свети Сава проглашен је за школску славу и слави се 27. јануара. Тога дана све школе имају радни, али ненаставни дан. Обичај је и да се слави, па се тада у школама организују свечане приредбе. Као и сваке године до сада, и ове године је Модна секција, у сарадњи са колегиницама и ученицима из подручја рада личне услуге, направила ревију. Своју изузетну креативност ученици су показали приликом израде одевних предмета и стварања необичних фризура. У ревији су учествовала и деца са посебним потребама из подручја рада грађевинарство и текстилство.

Међународни дан особа са инвалидитетом


Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године.Тада је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана, са циљем да се особама са инвалидитетом омогући и унапредиједнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.
Tог дана смо се одазвали позиву да, заједно са Удружењем ментално недовољно разијених особа „Анђели“ из Ужица, учествујемо у занимљивом програму у ГКЦ-у. Тим поводом наша сарадница и председница удружења Тања Селаковић обратила нам се писмом следеће садржине:

ЗАЈЕДНО СМО И ЛЕПШИ И ЈАЧИ

Да није 3.децембар само обележавање међународног дана особа са инвалидитетом доказују сви наши заједнички дани, сви наши зајденички сусрети, сви наши заједнички излети, све наше заједничке радионице, и сви наши заједнички сати немерљиви трајањем школског часа, јер нама вреде, и све што делите са нама,својим другарима из Удружења ментално недовољно развијених особа „Анђели“ значи и вреди много, много више...
Али, тај дан памтимо и остаје забележен као продукт наше сарадње, као добар и конкретан пример инклузије у пракси, социјализације и едукације у ширем смислу, као и похвале за израду модела и одевних предмета за младе и радних униформи које су ваши ученици и наши чланови презентовали на модној ревији тог 3. децембра 2015. у Градском културном центру. Организацију модне ревије, израду модела и припрему за ревију урадиле су ваше професорке Драгојловић Славица и Николић Слађана, са пуно труда, пажње за сваки модел посебно, јер је урађен циљано и са много љубави, пажње и разумевања за ученике и моделе са сметњама у развоју. Своје умеће показали су ученици ваше школе, Техниче школе „Радоје Љубићић“, заједно са члановима нашег удружења „Анђели“, као директним учесницима ревије. То вече пред многбројном градском публиком, медијима, свим учесницима, као и гостима, били смо у центру пажње. Ваши стручни сарадници, али и наши дивни Анђелчићи, као модели, доказали су да радом, веровањем, трудом, разумевањем и сарадњом рушимо све наметнуте препреке, менталне баријере, и да заједно можемо пуно тога. Само нам дајте подршку и прилику да покажемо шта све заједно можемо... У име Удружења ментално недовољно разијених особа „Анђели“ Ужице захваљујемо се овом приликом Школи и вашим стручним професоркама на сарадњи и пажњи за сву нашу децу.

Председник Удружења
Селаковић Тања

Дани моде у АриљуГостовали смо и учествовали у манифестацији "Текстилна наука и привреда 2015 " од 25. до 30. маја. У Ариљу је 28. маја одржана презентација на тему "Светски модни трендови спортске одеће и свакодневне спортске одеће за младе" студената Техничког факултета "Михајло Пупин" из Зрењанина. У другом делу програма приказане су две модне ревије. Студенти су приказали ревију спортске одеће, а наше ученице ревију модела елегантних хаљина. Било нам је задовољство видети се са нашим бившим ученицама, садашњим студентима овог факултета: Александром Савић, Јованом Радосављевић, Марином Бојић и Мајом Цацић.
Маша, Ана и АлександраЧланице модне секције приказале су моделе хаљина које су урађене за изложбу ученичких радова на XX Републичком такмичењу текстилних и кожрских школа. Погледајте слике на којима Маша, Ана и Александра позирају професионално и са обавезним осмехом на лицу:
Дан Св Трифуна и Дан заљубљенихПоводом дана Св Трифуна и Дана заљубљених, ученице одељења IТ1 и чланови модне секције су поставили пано - Кутак за заљубљене на коме се могу прочитати цитати о љубави чувених писаца, филозофа, сликара...


Хуманитарни концерт за оболелу девојчицу Уну СавићУчестовали смо 13. децембар 2013. године на хуманитарном концерту за оболелу девојчицу Уну Савић. Концерт је организовао млади плесни клуб Step up из Севојна у простору Медицинске школе. Ученице модне и фризерске секције представиле су ревију модела углавном хаљина и маштовитих фризура. Хаљине и фризуре су креације наших ученица и наставница на часовима практичне наставе.


Обележили смо Међународни дан особа са инвалидитетомНаши ученици су 3. децембра 2013. године учествовали у обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом у просторијама дневног боравка Дома ученика "Петар Радовановић". Представили су се ученици - чланови модне, фризерске секције и ученице 1СЦ1, 1СЦ2 и 2СЦ.

Приказана је модна ревија и ревија фризура.