Модна секција


Секција окупља ученике из текстилства.
У рад секције могу бити укључени заинтересовани ученици и из осталих струка које се школују у нашој школи.
Активности ученика Модне секције су различите и највише зависе од њихових интересовања и склоности:
1. Осмишљавање идеја и сарадња са осталим секцијама у школи,
2. Цртање, креирање и израда модела и сл,
3. Учествовање на модним ревијама – манекенство,
4. Сарадња са социјалним партнерима и установама у граду, осталим средњим и основним школама у граду.
5. Активности које су од значаја за промоцију школе и текстилне струке.

Циљ рада Модне секције је да идеје и активности потичу од ученика и да се њихови предлози и рад уз подршку руководиоца секције реализују.

Координатор секције је Антонина Златић.

ЗА ПОЧЕТАК ЖЕЛИМО ДА СА НАМА ПУТУЈЕТЕ У СВЕТ МОДЕ: ПОСЕТИТЕ САЈТ ЗАНИМЉИВИХ ПРИЛОГА ИЗ МОДНОГ ЖИВОТА НЕКАД И САД. СИГУРНИ СМО ДА ЋЕТЕ ПРОНАЋИ НЕШТО ЗА СЕБЕ. УЖИВАЈТЕ ЗАЈЕДНО СА НАМА!

МОДНА РЕВИЈА

Модна ревија ТШ „Радоје Љубичић“ одржана је на Градском тргу, 20. маја 2019. године. Сви присутни су имали прилику да погледају и уживају у ревији модела којом смо желели да промовишемо вредности које негујемо: учење кроз рад, дуални систем образовања, креативност, младост и енергију, тимски рад наше школе и партнерских предузећа Пантекс, Рамакс, Соргаро и Текстил у којима наши ученици реализују практичну наставу.

У првом делу ревије представљени су радове ученика 2. и 4. разреда текстилне струке и модели које су израдили уз помоћ наставника у школској радионици и делом у предузећима. Приказана је и најновија колекција модела која је освојила 3. место на изложби ученичких радова на 25. Републичком такмичењу средњих текстилних школа у Суботици 9. маја ове године. У другом делу ревије наши манекени - ученици грађевинске и саобраћајне струке – представили су моделе наших реномираних модних кућа које су својим дугогодишњим радом, пратећи модна дешавања код нас и у свету, успеле да изграде име и направе свој бренд. То су: Пантекс и Соргаро у Ужицу и Рамакс у Пожеги.

Неопходну подршку у организацији наше модне ревије пружили су нам Град Ужице, Црвени крст Ужице и Градски културни центар.

Још једном хвала свима !

Писали су о нама:
- Ужичка недеља
- Радио Луна
- Инфоера
- РТС

Фотографије можете пронаћи на

МОДНА СЕКЦИЈА НА ДЕЛУ


Ученице из IIт1 и IVт1 у оквиру рада Модне секције носиле су моделе "Ткачке радионице - Веселинка" у циљу промоције уникатних одевних предмета и модних детаља. И ове школске године настављамо успешну сарадњу која се овог пута одвијала у виду фотографисања 20. септембра у амбијенту Градске плаже. Слике наших лепих и професионалних манекенки које приказују пончо, огртаче, торбе и остале детаље можете погледати у галерији која ће се отворити кликом на слику испод.координатор Модне секције, наставник Антонина Златић

САЈАМ СТАРИХ ЗАНАТА


У Градском културном центру одржао се Сајам старих заната од 24. до 26. октобра 2016. године. У оквиру програма ове манифестације приказане су три модне ревије 25.октобра. Ученице Модне секције представиле су моделе плетених одевних предмета златиборског краја, ткане одевне предмете наше суграђанке Веселинке Чорбић и ланене хаљине модне куће "Креатива" Вишње Кнежевић из Новог Сада. Прелепе моделе пратиле су маштовите фризуре које су креирали наши ученици фризери.

„ЖЕЉА И ЉУБАВ СУ КРИЛА ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА“


Дана 28.03.2016. године Тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања организовао је ревију одевних предмета и фризура ТШ „Радоје Љубичић“ и Медицинске школе, која је учествовала шминкањем модела. Колегинице и козметички техничари су показали своју креативност и умешност у шминкању, а наши ученици у прављењу фризура и модела. Сарадња Медицинске и наше школе, заснована на жељи да ученици препознају поруке пријатељства и толеранције, успешно се наставља.Још једном се захваљујемо домаћинима што су нам отворили врата своје школе. Надамо се да ћемо и у наредним годинама, промовишући праве вредности, заједно доказати ученицима да „ЖЕЉА И ЉУБАВ СУ КРИЛА ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА“.

Модна ревија поводом Дана Светог Саве


Свети Сава проглашен је за школску славу и слави се 27. јануара. Тога дана све школе имају радни, али ненаставни дан. Обичај је и да се слави, па се тада у школама организују свечане приредбе. Као и сваке године до сада, и ове године је Модна секција, у сарадњи са колегиницама и ученицима из подручја рада личне услуге, направила ревију. Своју изузетну креативност ученици су показали приликом израде одевних предмета и стварања необичних фризура. У ревији су учествовала и деца са посебним потребама из подручја рада грађевинарство и текстилство.

Међународни дан особа са инвалидитетом


Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године.Тада је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана, са циљем да се особама са инвалидитетом омогући и унапредиједнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.
Tог дана смо се одазвали позиву да, заједно са Удружењем ментално недовољно разијених особа „Анђели“ из Ужица, учествујемо у занимљивом програму у ГКЦ-у. Тим поводом наша сарадница и председница удружења Тања Селаковић обратила нам се писмом следеће садржине:

ЗАЈЕДНО СМО И ЛЕПШИ И ЈАЧИ

Да није 3.децембар само обележавање међународног дана особа са инвалидитетом доказују сви наши заједнички дани, сви наши зајденички сусрети, сви наши заједнички излети, све наше заједничке радионице, и сви наши заједнички сати немерљиви трајањем школског часа, јер нама вреде, и све што делите са нама,својим другарима из Удружења ментално недовољно развијених особа „Анђели“ значи и вреди много, много више...
Али, тај дан памтимо и остаје забележен као продукт наше сарадње, као добар и конкретан пример инклузије у пракси, социјализације и едукације у ширем смислу, као и похвале за израду модела и одевних предмета за младе и радних униформи које су ваши ученици и наши чланови презентовали на модној ревији тог 3. децембра 2015. у Градском културном центру. Организацију модне ревије, израду модела и припрему за ревију урадиле су ваше професорке Драгојловић Славица и Николић Слађана, са пуно труда, пажње за сваки модел посебно, јер је урађен циљано и са много љубави, пажње и разумевања за ученике и моделе са сметњама у развоју. Своје умеће показали су ученици ваше школе, Техниче школе „Радоје Љубићић“, заједно са члановима нашег удружења „Анђели“, као директним учесницима ревије. То вече пред многбројном градском публиком, медијима, свим учесницима, као и гостима, били смо у центру пажње. Ваши стручни сарадници, али и наши дивни Анђелчићи, као модели, доказали су да радом, веровањем, трудом, разумевањем и сарадњом рушимо све наметнуте препреке, менталне баријере, и да заједно можемо пуно тога. Само нам дајте подршку и прилику да покажемо шта све заједно можемо... У име Удружења ментално недовољно разијених особа „Анђели“ Ужице захваљујемо се овом приликом Школи и вашим стручним професоркама на сарадњи и пажњи за сву нашу децу.

Председник Удружења
Селаковић Тања

Дани моде у АриљуГостовали смо и учествовали у манифестацији "Текстилна наука и привреда 2015 " од 25. до 30. маја. У Ариљу је 28. маја одржана презентација на тему "Светски модни трендови спортске одеће и свакодневне спортске одеће за младе" студената Техничког факултета "Михајло Пупин" из Зрењанина. У другом делу програма приказане су две модне ревије. Студенти су приказали ревију спортске одеће, а наше ученице ревију модела елегантних хаљина. Било нам је задовољство видети се са нашим бившим ученицама, садашњим студентима овог факултета: Александром Савић, Јованом Радосављевић, Марином Бојић и Мајом Цацић.
Хуманитарни концерт за оболелу девојчицу Уну СавићУчестовали смо 13. децембар 2013. године на хуманитарном концерту за оболелу девојчицу Уну Савић. Концерт је организовао млади плесни клуб Step up из Севојна у простору Медицинске школе. Ученице модне и фризерске секције представиле су ревију модела углавном хаљина и маштовитих фризура. Хаљине и фризуре су креације наших ученица и наставница на часовима практичне наставе.


Обележили смо Међународни дан особа са инвалидитетомНаши ученици су 3. децембра 2013. године учествовали у обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом у просторијама дневног боравка Дома ученика "Петар Радовановић". Представили су се ученици - чланови модне, фризерске секције и ученице 1СЦ1, 1СЦ2 и 2СЦ.

Приказана је модна ревија и ревија фризура.