Рецитаторска секција


Задаци рецитаторске секције:
- неговање самосталног вида уметничког изражавања међу члановима секције;
- упутити рецитаторе како песму да стваралачки преобразе, заодену је у материјалну звучност и реконструишу и оне елементе који се у писаном тексту не виде;
- оспособити ученике да дописују звучне и ритамске вредности којих често ни сам аутор није свестан, да песму осете, разумеју, анализирају и све то емоционално преносу на слушаоце;
- научити их да воле и негују свој језик и дограђују песничке целине у нову уметничку целину.

Ове школске године секција није у понуди.

49. Смотра рецитатора Златиборског округа „Песниче народа мог“

26. март 2019.

На претфиналном делу 49. Смотре рецитатора Златиборског округа „Песниче народа мог“ учествовали су ученици Техничке школе „Радоје Љубичић“ Душица Ћосић (IVт1), Радосав Јањић (IVс1), Невена Зечевић (IVс1) и Медина Кајевић (IIIф1).

Душица Ћосић и Радосав Јањић су обезбедили пласман у финални део овог такмичења. У јакој конкуренцији учесника из свих средњих школа и Учитељског факултета у Ужицу успели су да обезбеде два места од предвиђених шест која воде у финале, док је Радосав Јањић у том финалу остварио је велики успех пласиравши се на Окружно такмичење. Честитамо!
46. ГРАДСКA СМОТРA РЕЦИТАТОРА ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“


Ученице наше школе Марија Милићевић, Славица Дидановић, Невена Зечевић, Душица Ћосић и Бојана Иванковић у Градском културном центру на предтакмичењу за 46. СМОТРУ РЕЦИТАТОРА ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 17. марта 2016. године. Наше ученице су се такмичиле у категорији ученика старијег узраста:

Марија Милићевић – песма: Адријан; аутор песме: Жак Превер; инструктор: Слађана Јањић;
Славица Дидановић – песма: Жеља; аутор песме: Даница Марковић; инструктор Биљана Ваљаревић;
Невена Зечевић - песма: Таква сам какава сам; аутор песме: Жак Превер; инструктор: Марија Дамљановић Петровић;
Душица Ћосић – песма: Чупаво, аутор песме: Милена Марковић; инструктор: Слађана Јањић;
Бојана Иванковић – песма: Ко ће да ми врати време; аутор песме: Јелена Марковић; инструктор: Марија Дамљановић Петровић.

Честитамо свим ученицама на учешћу у такмичењу!Такмичарке са наставницама наше школе


Душица Ћосић пласирала се на финално такмичење 46. ГРАДСКЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“, које је одржано у Градској кући 17. марта 2016. године.
Наша ученица је рецитовала песму Чупаво, ауторке Милене Марковић и била један од шест најбољих рецитатора Златиборског округа у категорији старијег узраста.
Честитамо Душици на пласману и на одличном наступу!

Душица Ћосић у Градској кући на финалном такмичењу