Ученички парламент


Ученички парламент чине по два представника сваког одељења. Парламент се бави питањима везаним за побољшање квалитета живота и рада ученика у школи уз помоћ наставника који су чланова Тима за подршку ученичком парламету.

У своје успешно остварене идеје Парламент може да уброји кречење учионица које су урадили сами ученици, организовање матурских вечери, турнира у колективним спортовима...

Парламент сваке године традиоционално организује наградни излет за ученике који остваре одличан успех и немају неоправданих изостанака.Наградни излет 12. јун 2019. године


Златар и Златибор


Ученике који школску годину заврше са одличним успехом, примерним владањем и без неоправданих изостанака, Наставничко веће похваљује и награђује наградним излетом. Пред завршетак ове школске године, за тридесет два ученика из сва четири подручја рада 12. јуна је организован наградни излет. Професори Жељко Перовић и Душица Стаменић су имали задовољство да са награђеним ученицима реализују излет.
Тог дана смо најпре имали прилику да са видиковца Буковик посматрамо Сјеничко (Увачко) језеро које припада Специјалном резервату природе Увац, а представља природно добро прве категорије од изузетног значаја, између планина Златар и Јавор. Затим смо на Златару, овог врелог дана, у хладу древних четинара имали време за освежење и шетњу. Следећа дестинаци ја је била планина Златибор. Најпре смо обишли, највиши врх Златибора Торник ( 1496 m), након чега смо на Краљевим водама поново потражили освежење, уз шетњу око језера и релаксацију на спортском терену у боровој шуми.
Излет је протекао у пријатној атмосфери и дружењу. Излетници немају дилему да ће и наредне школске године бити одлични, без неоправданих изостанака, како би из школских дана понели још једну лепу успомену на средњошколске дане, баш као што је био и овај дан.Наградни излет 12. јун 2018. године


Тара


Све ученике који су остварили одличан успех и нису неоправдано изостајали са наставе током школске године, Школа награђује излетом. Ове школске године излет је организован 12. јуна. Ишло је 32 ученика са наставницима Жељком Перовићем и Душицом Стаменић. Тог дана смо обишли неколико локалитета у Националном парку Тара: Заовинско језеро, видиковац Бањску стену, Црвени поток, Тепих ливаду, Митровац, Манастир Рачу и спомен комплекс Кадињачу.
Да би смо обишли наведене локалитете, био нам је потребан један дан, „Гагин“ аутобус и брзе ноге. Наш мерач је пребројао да смо направили 17 773 корака, односно 14 километара.
Излет је протекао у пријатној атмосфери и дружењу. Ученици нису скривали задовољство што им је омогућено да обиђу ппланину Тару, као награду за успех и примерно владање, уз обећање да ће и наредне школске године бити присутни на оваквом излету уз очекивање да ће се упознати са неким новим пределима и локалитетима.
Ученици су оно што су обишли и сазнали на излету оценили оценом 4,68. Манастир Рачу је овом приликом први пут посетило 27 ученика, Митровац са околином 23, а Заовинско језеро 21 ученик.Наградни излет 21. јун 2016. године


Шарган - Мокра Гора


И ове године награђени су одлични ученици без неопрадавних изостанака. Организовали смо излет у заштићено природно добро Парк природе Шарган - Мокра Гора. Двадесет три ученика су остварила овај успех, а путовало је 18. Са награђеним ученицима ишли су наставници Ана Ђуричић и Зечевић Владимир.
Обишли смо Дрвенград, Беле воде, Жележничке станице чувене Шарганске осмице. Видели смо пуно примера успешно примењених принципа одрживог развоја, а посебно коришћења дрвених пружних прагова и шина. Ако вам се пружи прилика да дођете на Мокру Гору уживаћете у мирисима многих биљака, песми птица, жубору воде, али и у уметничким и спортским садржајима Дрвенграда.
Пружамо вам део атмосфере:
Наградни излет 18. јун 2014. године


Златибор и Стопића пећина18. јуна 2014. године реализован је наградни излет за ученике који су разред завршили са одличним успехом и без неоправданих изостанака, као и победници реализованог пројекта за ученике првих разреда „Здрав живот у здравој средини“. Излет је обухватио посету Стопића пећини и слободан обилазак Златибора. У сарадњи са Угоститељско туристичком школом из Чајетине организован је ручак у школском ресторану на Златибору. На излет је ишло 46 ученика.


Списак учесника и извештај са излета

Наградни излет 13. јун 2013. године


Мокра ГораНаградни излет је реализован у Мокру гору за ученике који су разред завршили са одличним успехом и без неоправданих изостанака. Посетили смо Дрвенград где су се учесници упознали са нашом традицијом, начином изградње Дрвенграда и филмским фестивалом Кустендорф.


На пут смо кренули око 11 сати. По долску у Дрвенград погледали смо пројекције два филма ''Заштита животне средине'' Петра Лаловића и ''Плави Циганин'' Емира Кустурице у биоскопу ''Андерграунд''. Затим нас је кустос упознала са Дрвенградом (галеријом Мацола, црквом посвећеном Светом Сави, библиотеком, тргом, хотелом ''Мећавник'', посластичарницом ''Аника'', улицама, продавницама народне радиности). Након обиласка, освежили смо се и ручали у ресторану ''Лотика''. Такође смо посетили железничку станицу Голубићи одакле смо прошетали до станице Беле Воде на Шарганској осмици. Ту смо посетили и цркву Св. Јована Крститеља. Излет је завршен на Златибору где су ученици имали слободно време.

Списак учесника


Наградни излет 18. јун 2012. године


Етно село „Сирогојно“ и Златибор


Наградни излет 4. јун 2011. године


Потпећка пећина и Терзића авлија