Ученички парламент


Ученички парламент чине по два представника сваког одељења. Парламент се бави питањима везаним за побољшање квалитета живота и рада ученика у школи уз помоћ наставника који су чланова Тима за подршку ученичком парламету.

У своје успешно остварене идеје Парламент може да уброји кречење учионица које су урадили сами ученици, организовање матурских вечери, турнира у колективним спортовима...

Парламент сваке године традиоционално организује наградни излет за ученике који остваре одличан успех и немају неоправданих изостанака.Наградни излет 12. јун 2018. године


Тара


Све ученике који су остварили одличан успех и нису неоправдано изостајали са наставе током школске године, Школа награђује излетом. Ове школске године излет је организован 12. јуна. Ишло је 32 ученика са наставницима Жељком Перовићем и Душицом Стаменић. Тог дана смо обишли неколико локалитета у Националном парку Тара: Заовинско језеро, видиковац Бањску стену, Црвени поток, Тепих ливаду, Митровац, Манастир Рачу и спомен комплекс Кадињачу.
Да би смо обишли наведене локалитете, био нам је потребан један дан, „Гагин“ аутобус и брзе ноге. Наш мерач је пребројао да смо направили 17 773 корака, односно 14 километара.
Излет је протекао у пријатној атмосфери и дружењу. Ученици нису скривали задовољство што им је омогућено да обиђу ппланину Тару, као награду за успех и примерно владање, уз обећање да ће и наредне школске године бити присутни на оваквом излету уз очекивање да ће се упознати са неким новим пределима и локалитетима.
Ученици су оно што су обишли и сазнали на излету оценили оценом 4,68. Манастир Рачу је овом приликом први пут посетило 27 ученика, Митровац са околином 23, а Заовинско језеро 21 ученик.Наградни излет 21. јун 2016. године


Шарган - Мокра Гора


И ове године награђени су одлични ученици без неопрадавних изостанака. Организовали смо излет у заштићено природно добро Парк природе Шарган - Мокра Гора. Двадесет три ученика су остварила овај успех, а путовало је 18. Са награђеним ученицима ишли су наставници Ана Ђуричић и Зечевић Владимир.
Обишли смо Дрвенград, Беле воде, Жележничке станице чувене Шарганске осмице. Видели смо пуно примера успешно примењених принципа одрживог развоја, а посебно коришћења дрвених пружних прагова и шина. Ако вам се пружи прилика да дођете на Мокру Гору уживаћете у мирисима многих биљака, песми птица, жубору воде, али и у уметничким и спортским садржајима Дрвенграда.
Пружамо вам део атмосфере:
Наградни излет 18. јун 2014. године


Златибор и Стопића пећина18. јуна 2014. године реализован је наградни излет за ученике који су разред завршили са одличним успехом и без неоправданих изостанака, као и победници реализованог пројекта за ученике првих разреда „Здрав живот у здравој средини“. Излет је обухватио посету Стопића пећини и слободан обилазак Златибора. У сарадњи са Угоститељско туристичком школом из Чајетине организован је ручак у школском ресторану на Златибору. На излет је ишло 46 ученика.


Списак учесника и извештај са излета

Наградни излет 13. јун 2013. године


Мокра ГораНаградни излет је реализован у Мокру гору за ученике који су разред завршили са одличним успехом и без неоправданих изостанака. Посетили смо Дрвенград где су се учесници упознали са нашом традицијом, начином изградње Дрвенграда и филмским фестивалом Кустендорф.


На пут смо кренули око 11 сати. По долску у Дрвенград погледали смо пројекције два филма ''Заштита животне средине'' Петра Лаловића и ''Плави Циганин'' Емира Кустурице у биоскопу ''Андерграунд''. Затим нас је кустос упознала са Дрвенградом (галеријом Мацола, црквом посвећеном Светом Сави, библиотеком, тргом, хотелом ''Мећавник'', посластичарницом ''Аника'', улицама, продавницама народне радиности). Након обиласка, освежили смо се и ручали у ресторану ''Лотика''. Такође смо посетили железничку станицу Голубићи одакле смо прошетали до станице Беле Воде на Шарганској осмици. Ту смо посетили и цркву Св. Јована Крститеља. Излет је завршен на Златибору где су ученици имали слободно време.

Списак учесника


Наградни излет 18. јун 2012. године


Етно село „Сирогојно“ и Златибор


Наградни излет 4. јун 2011. године


Потпећка пећина и Терзића авлија