Такмичења ученика у школској 2015/2016. годиниXXIII Републичко такмичење ученика саобраћајних школаXXIII Републичко такмичење ученика саобраћајних школа Републике Србије одржано је од 22-24. априла 2016. године у Пироту. На такмичењу је учествовало 119 ученика из 29 школа. Нашу школу је достојно представљало 6 ученика у 3 такмичарске дисциплине у којима су до самог краја такмичењабили у најужем кругу кандидата за награде.Најзапаженији резултати су:

  • 3. место у појединачној конкуренцији у категорији Возач моторног возила Б категорије – Стефан Миросављевић,
  • 3. место у конкуренцији такмичарских парова у категорији Возач моторног возила Б категорије – Стефан Миросављевић и Владимир Сићовић.

XXVII Републичко такмичење ученика геодетских и грађевинских школа СрбијеXXVII Републичко такмичење ученика геодетских и грађевинских школа Србије одржано је од 13-15. маја 2016. године у Политехничкој школи у Суботици. Такмичило се 168 ученика из 27 школа из Србије и 2 школе из Мађарске (Сегедин и Капошвар), у 9 теоретских и 4 практичне дисциплине.
Нашу школу су предсављала 4 ученика, који су остварили следеће резултате:

  • Јовановић Ђорђе, 4г1 – прво место из армиранобетонских конструкција
  • Дрчелић Бранко, 3г1 – друго место из примене рачунара у грађевинарству (AutoCAD)
  • Милојевић Алекса, 3г1 – четврто место из статике и отпорности материјала
  • Саватијевић Синиша, 3г1 – пето место из примене рачунара у грађевинарству (ArchiCAD)


Поред такмичења ученици су имали прилику да упознају историју и архитектуру Суботице, обиђу фабрику у Кањижи, као и ергелу коња у оближњој Келебији.

Честитамо!


Републичко такмичењe ученика са сметњама у развоју у подручју рада текстилствоXVIII Републичко такмичење за ученике са сметњама у развоју у подручју рада текстилство одржано је у Лесковцу 15. априла 2016. године у школи за основно и средње образовање „11. октобар“ Лесковац. Такмичило се 12 школа, укупно 24 такмичара. Надметали су се ученици у образовним профилима трогодишњег образовања (конфекцијски шивач и ручни ткач) и двогодишњег образовања (шивач текстила) у дисциплини тест знања и израда практичног рада. Такмичење шивача је одржано у школи за текстил и дизајн у Лесковцу . Наша школа је имала два учесника: Радојчић Верицу и Филиповић Милицу из IIIсц одељења за образовни профил у трогодишњем образовању-конфекцијски шивач. У овој дисциплини се такмичило 14 ученика, а ученице наше школе су екипно заузеле 4. место.


Поред такмичарског дела организована је и изложба ученичких радова у којој су ученици представили своје радове у холу школе. Након такмичења, конфекцијски шивачи су показали своје умеће у креирању одевних предмета на модној ревији на којој су учествовали и наши ученици. Сви учесници су обишли град и посетили музеј. Нашим ученицима у припремама и на самом тaкмичењу ментор је била њихов предметни наставник практичне наставе Николић Слађана и подршка директор школе Иван Марић и наставник Владимир Зечевић.Ранија такмичења:
2017/2018, 2016/2017, 2015/2016, 2014/2015, 2013/2014, 2012/2013