Ученици
Списак одељења

са одељењским старешинама
за школску 2023/2024. годину

Распоред часова

за школску 2023/2024. годину:

- САОБРАЋАЈ

- ГРАЂЕВИНАРСТВО, ТЕКСТИЛСТВО,
ЛИЧНЕ УСЛУГЕ

Анкета за ученике:

Да сам директор школе,
урадио/урадила бих следеће
да би школа била боља...


Списак уџбеника који ће се користити у овој школској години можете пронаћи овде.

Термине одржавања часова допунског и додатног рада из свих предмета можете пронаћи овде.

Термине одржавања секција можете пронаћи овде.

Настава и учење- Приручник за полагање матурског испита

Приручник са прилозима за полагање матурског испита за образовни профил Архитектонски техничар можете преузети овде.

- Електронско учење

Заједницa саобраћајних школа Републике Србије - сајт за електронско учење


- Обележавамо Међународни дан броја π

Стручно веће математике се придружује обележавању Међународног дана броја π који се у свету обележава 14. марта сваке године. Тим поводом ћемо 14. марта организовати такмичење у памћењу децимала броја π за ученике наше школе и осталих средњих школа, као и за ученике осмих разреда свих основних школа у Ужицу. Опширније.
Активности стручних актива и тимова- Акција прикупљања и донирања старе одеће


Позив ученицима и наставницима да се укључе у акцију прикупљања и донирања старе одеће 21. и 22. децембра 2017. године. Ове активности су део пројекта које је покренуло Стручно веће текстила уз подршку и сарадњу Школе и Еколошке секције.


Пројекат има циљ да упозна све ученике и наставнике наше школе са пословима рециклаже текстила у Ужицу, односно радом организације Женског центра и Сервиса за рециклазу" Retex", али и да их покрене и мобилише да донирањем одеће потврде улогу и значај заштите животне средине и бригу о људима којима је помоћ потребна.- Међународни дан поште у ТШ "Радоје Љубичић"


Наша школа је ове године узела учешће у обележавању Међународног дана поште - 9. октобар. У току ове недеље од 3. до 7. октобра, сви запослени и ученици су се вратили старим вредностима и једни другима су писали писма, а затим их скупљали у заједничку кутију. Скупљено је преко 400 писама. Ученици су уживали, а неки су нам признали да је ово и прво писмо које су написали у животу. У сарадњи са Јавним предузећем "Пошта Србије", у понедељак, 10. октобра 2016. године, нашу акцију је употпунио долазак поштара који је поделио написана писма за време последња два часа прве смене и прва два часа друге смене.


Кроз ову акцију, циљ нам је био да успоставимо бољу комуникацију измедју наставника и ученика, побољшамо атмосферу у учионицама и на ходницима, научимо ученике како се шаљу и пишу писма. Такође, ова акција је пример добре праксе сарадње институција на нивоу локалне заједнице.

Извештавали су о нама:

- ТВ 5, Ужице- Ноћ Музеја у ТШ "Радоје Љубичић"
- "Књига по глави ученика"

Акција сакупљања књига за школску библиотеку под називом "Књига по глави ученика" је осмишљена са циљем да сваки ученик и наставник у току октобра, месеца књиге, донесе бар по једну књигу и на тај начин допринесе обогаћивању школске библиотеке. За одељење које процентуално сакупи највише књига биће организован наградни излет.

- Савет ученицима за професионалну оријентацијуТим за каријерно вођење и саветовање вам помаже да планирате своју каријеру. (pdf)

- Мапа града Ужица

Тим за прилагођавање ученика и наставника школском животу је направио ову мапу како би помогао ученицима првих разреда, па и оним старијим, који долазе из других градова. Боље прилагођавање новој животној средини омогућава и лакше прилагођавање школском животу.


Најбољи ученици у школској 2015/2016. години