Вести 2018/2019. године
Ревија одржана у сусрет прослави Дана школе

28. јануар 2019.

Фризерска секција се побринула да фризуре на моделима буду достојне правих модних ревија. Уз пуно труда, креативности, али и стрпљења ученице IIIФ1 показале су нам шта су све научиле за ове три године и можемо само да будемо поносни на њих. БРАВО! Кликом на слику погледајте галерију:
Прославили смо Дан Светог Саве и Дан школе

27. јануар 2019.

Овај велики празник смо, као и сваке године, обележили богатим програмом. Представа "Сумљиво лице" у извођењу чланова драмске секције под руководством Марије Дамљановић Петровић је надмашила сва очекивања присутних, а ново издање часописа "Петља" је показало колико смо напредовали у претходној школској години.
Прилог ТВ5:
Обележили смо 150 година од рођења Михаила Петровића Аласа

17. децембар 2018.

Стручно веће математике је обележило 150 година од рођења барда српске математике, научника, професора, проналазача, страственог виолинисте и риболовца, писца путописа, официра и пре свега племенитог и скромног човека - Михаила Петровића Аласа. Програм је водила ученица IVТ1 одељења Душица Ћосић. Поред предавања који су одржали ученици IС1 и IС2 одељења: Милош Дрчелић, Клара Ковачевић, Јован Томашевић и Бојана Јовановић, одржан је и квиз у коме су се такмичиле три екипе: саобраћај, грађевина и текстилство са личним услугама. Победник у познавању живота и дела Мике Аласа била је екипа саобраћаја коју су чинили ученици IIIС1: Марија Стојковић, Василије Недељковић и Ненад Гавриловић. Захваљујемо се свима који су помогли организацију овог догађаја и свима који су присуствовали. Галерија слика:


Прва награда на конкурсу макета Старог града

6. децембар 2018.

На блок настави Макетарство ученици IIIг1 одељења су радили макете Старог града у оквиру конкурса који је расписала Народна библиотека Ужице. Овога пута то су биле тактилне макете, намељене слабовидим особама.
На овом конкурсу смо освојили прво место у категорији средњих школа, док су ученици ОШ "Стари Град" којима смо пренели тајне макетарства освојили прво место у категорији основних школа.
Више прилога и слика погледајте на нашој "Facebook" страни. Прилог ТВ5:
Међународни Дан особа са инвалидитетом

3. децембар 2018.

Манифестацију обележавања Дана особа са инвалидитетом организовала је „Заједница организација особа са инвалидитетом Ужица“ у понедељак 3. децембра у Градском културном центру у 18 часова са још једном поруком – ДА ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!
Колажним културно - уметничким програмом желели су да још једном покажу и укажу на могућности особа са инвалидитетом, потребу сталног ангажовања на изједначавању тих могућности за све грађане и истрајавању на подизању свести заједнице о важности побољшавања њиховог положаја.
Поносни смо и почаствовани јер смо део ове дивне манифестације.
Ученица Медина Кајевић прочитала је текст који можете видети овде.
Чланови Удружења МНРЛ „Анђели“ и наши ученици са посебним потребама су заједно учествовали на модној ревији. За њихове фризуре као и подршку на сцени, заслужне су ученице фризерског смера. Значајну улогу у организацији њиховог наступа имали су наставници српског језика и практичне наставе текстилног и фризерског смера.
Овај културно- уметнички програм богат музиком, певањем и свирањем, плесом и игром, глумом, поезијом, певањем уз гусле, модном ревијом никога није оставио равнодушним.

Срећни и насмејани, мали и велики, показали су и доказали да ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

Кликом на слику испод отвори галерију:

Пројекат "БиоЕн"

30. новембар 2018.

Предавање о употреби биоенергије у домаћинству у склопу пројекта "БиоЕн" одржано је у холу наше школе за ученике подручја рада грађевинарство. Прилог ТВ5:
Да ли правилно користите дечије аутоседиште?

27. новембар 2018.

Дана 29.11.2018. године у 12h у холу наше школе, у сарадњи са удружењем "Родитељи", одржаће се предавање на тему дечијих аутоседишта:
- Зашто су важна,
- Како штите децу,
- Како се правилно користе.

Бринемо о деци - чекамо вас!
"Ни корак назад!"

20. новембар 2018.

“Ни корака назад“ назив је свечане академије коју је Друштво историчара Ужице приредило у амфитеатру Педагошког факултета Ужице поводом 100 година од победе у Првом светском рату. У организацији овог догађаја учествовала је наставница наше школе Снежана Недељковић и ученици IIIС1 одељења: Марија Стојковић, Василије Недељковић, Зинедин Кајевић, Лазар Старчевић и Спасоје Максимовић.
Сарадња са вртићем "Невен"

30. октобар 2018.

Ученице из образовног профила Женски фризер су учествовале у припреми предшколаца из вртића "Невен" за дефиле који је одржан 9. октобра 2018. године испред Народног музеја у склопу прославе Дана града Ужица. Отворите галерију кликом на слику:
Угостили смо представнике KEUNE компаније

21. октобар 2018.

Једна од највећих компанија KEUNE која се бави искључиво козметиком за косу, била је у посети нашој школи 17. октобра и њени преставници су пренели своја знања ученицима првог и трећег разреда образовног профила Женски фризер. На одушевљење наших ученика, обећали су да ће пет најбољих ученика добити њихове сертификате на крају школске године. Овом приликом им се захваљујемо на гостовању.
Светски дан здраве хране

17. октобар 2018.

Светски дан здраве хране који се обележава 16. октобра, свакако је добра прилика за промоцију здравих стилова живота и употребе намирница које чувају и негују наш здравствени систем. У оквиру свог UNESCO клуба организовали смо активности поводом обележавања овог дана са посебним освртом на очување традиције, па су се тако могли пробати најлепши и најздравиљи колачи припремљени по рецептима наших бака.

У гостима у ОШ "Алекса Дејовић"

03. октобар 2018.

У склопу обележавања дечије недеље у Севојну одржали смо предавање ученицима осмог разреда ОШ "Алекса Дејовић" на тему безбедног понашања у саобраћају.


"Чувам себе и друге"

27. септембар 2018.

У организацији удружења "Родитељи" из Ужица и Полицијске управе Ужица у нашој школи је одржано предавање на тему "Чувам себе и друге" о штетности коршћења алкохола и психоактивних супстанци са акцентом на смањењу способности за управљање моторним возилом. Погледајте прилог ТВ5.
Архива:  2017/2018.  2016/2017.  2015/2016.  2014/2015.   2013/2014.   2012/2013.