Вести 2017/2018. године
Секције опште културе у Београду

24. јун 2018.
Последње две школске године у школи ради и Секција опште културе, којој је циљ популаризација и проширивање општег знања. Бавимо се оним што углавном не пише у уџбеницима, а потребно је младом човеку који жели да буде широко образован. Зато је група ученика из Iг1 и IIг1, чланова секције, 16. јуна отпутовала у Београд у посету значајним установама и институцијама српске културе... (опширније)Извештај о раду Секције страних језика

24. јун 2018.
Погледајте део презентација направљених у овој школској години.Матуранти положили испит хуманости

22. јун 2018.
Матуранти наше школе су одлучили да се одрекну дела новца који је скупљен за одржавање матурске вечери и поклоне га своме другу Јанковић Алекси из одељења IIС2 и његовој породици, којима је у овом тренутку преко потребан.Стари ужички град - ревитализација

20. јун 2018.
Одељење IVг1 је на часу блок наставе - Урбанизам урадило идејни пројекат ревитализације Старог града у Ужицу. Погледајте видео настао у склопу реализације тих активности.

Наградни излет

13. јун 2018.
За 32 ученика који су остварили одличан успех и нису неоправдано изостајали са наставе током школске године, Школа је организовала 12. јуна наградни излет. Наши излетници посетили су неколико локалитета у Националном парку Тара: Заовинско језеро, видиковац Бањску стену, Црвени поток, Тепих ливаду, Митровац, Манастир Рачу и спомен комплекс Кадињачу... (опширније)Лепо је имати тренутак за оне којима је срећа потребна

6. јун 2018.
Светски дан заштите животне средине, прилика да погледамо око себе, и у себе, да проценимо колико смо доброг урадили. Овим поводом смо, традиционално, посетили Удружење особа са инвалидитетом нашег града... (опширније на страници Еколошке секције)Наставак успешне сарадње са вртићима

29. маj 2018.
Ученици текстилног смера наше школе сашили су 12 комплета народних ношњи за малишане вртића "Невен" и на тај начин се, на обострано задовољство, наставила усшешна сарања са предшколским установама Ужица. Након великог труда који је уложен, следило је задовољство и осмеси малишана које можете видети у прилогу ТВ5:

Ученици наше школе у акцији чишћења града

29. маj 2018.
У склопу развијања свести о важности здраве животне средине, 150 ученика и наставника средњих школа је у суботу, 26. маја 2018. године чистило свој град. Уз ову важну акцију, ученици наше школе су организовали и дељење флајера и скретање пажње грађанима да се безбедно понашају у саобраћају. Браво за све учеснике!

Извештај еколошке секције.

Ноћ музеја у ТШ "Радоје Љубичић"

15. маj 2018.
Трећи пут за редом, више него успешно, укључили смо се у ову манифестацију. Захваљујемо се свима који су нас посетили у овој ноћи, а за оне који су били спречени спремили смо кратак извештај.Понос школе

20. мај 2018.
Обавештавамо вас о успеху наших ученика на 29. Републичко такмичење ученика геодетских и грађевинских школа Републике Србије и на 25. Републичком такмичењу саобраћајних школа Србије... (опширније)Нови број часописа "Петља"

27. јануар 2018.
Са задовољством вам представљамо нови број школског часописа.ЗАЈЕДНО УЧИМО

19. март 2018.
Овај филм је направљен за конкурс Европског Дневника под називом "Реци нам" и има улогу да подигне свест свих генерација о особама са инвалидитетом, да их се сетимо сваки дан, а не само 3. децембра. У настанку филма су учествовали: Весна Ристић као ментор и ученици Стефан Грујић, Ивана Дмитровић, Иван Тошанић, Медина Кајевић, Златко Матић.

Такмичење у памћењу децимала броја π

14. март 2018.
Четврти пут за редом одржано је такмичење у памћењу децимала броја π. Ученик IVС2 одељења Ненад Милић је оборио градски рекорд са 390 запамћених децимала!

Више информација о броју π и претходним такмичењима можете пронаћи овде.

TВ 5, Ужице:

Прослава Дана Светог Саве

27. јануар 2018.
Приредбом и промоцијом школског часописа "Петља" обележили смо још један Дан школе.

МЕРА ЧОВЕКА СУ ОБРАЗ И ЗНАЊЕ, А НЕ ТЕЛЕСНА МАНА

27. децембар 2017.
Погледајте прилог ТВ Прва за емисију Експлозив.
Прокисли зидови на учионицама Техничке школе "Радоје Љубичић" из Ужица, вода ојела малтер, па ваља поправити, загипсати, окречити, довести у ред. А што би школа плаћала мајсторе кад јој мастори седе у ђачким клупама?! И када се њима дичи... (Чланак Владимира Лојанице за новине "Блиц")
Акција прикупљања и донирања старе одеће

22. децембар 2017.
Ученици и наставници су се укључили у акцију прикупљања и донирања старе одеће 21. и 22. децембра. Ове активности су део пројекта које је покренуло Стручно веће текстила уз подршку и сарадњу Школе и Еколошке секције.

Пројекат има циљ да упозна све ученике и наставнике наше школе са пословима рециклаже текстила у Ужицу, односно радом организације Женског центра и Сервиса за рециклазу" Retex", али и да их покрене и мобилише да донирањем одеће потврде улогу и значај заштите животне средине и бригу о људима којима је помоћ потребна.
Показна вежба саобраћајне незгоде

5. децембар 2017.
Поводом Дана сећања на жртве саобраћајних незгода и Међународног дана волонтера, секција за безбедност саобраћаја наше школе и Црвени крст Ужице извели су показну вежбу пружања прве помоћи повређеним лицима у саобраћајној незгоди.

Прилог ТВ5:
Радови на поправци крова школе

14. септембар 2017.
Прилог ТВ5, Ужице:

Караван "Дух младости" посетио Ужице

11. септембар 2017.
У склопу промоције дуалног образовања, караван "Дух младости" је стигао у Ужице. Наша школа је својим креативним и садржајним штандом пружила информације свим Ужичанима о дуалном образовању, сарадњи са привредом у Ужицу и значају оваквог вида образовања за Србију. Овом приликом, директор школе Иван Марић је најавио увођење нових образовних профила од следеће школске године који ће бити реализовани по моделу дуалног образовања.

Погледајте прилог ТВ5:Архива:  2019/2020.  2018/2019.  2017/2018.  2016/2017.  2015/2016.  2014/2015.   2013/2014.   2012/2013.