Вести 2018/2019. године
Наградни излет

12. јун 2019.

Ученике који школску годину заврше са одличним успехом, примерним владањем и без неоправданих изостанака, Наставничко веће похваљује и награђује наградним излетом. Пред завршетак ове школске године, за тридесет два ученика из сва четири подручја рада 12. јуна је организован наградни излет... (Опширније)
Ликовни конкурс "Моја модна чаролија за другарско вече"

21. јун 2019.

Завршни део ликовног конкурса je одржан у четвртак, 20. јуна, у 19h. У холу школе je постављена изложба најуспешнијих радова ученика основних школа. Најбољи радови су награђени, а сви ученици су добили захвалнице за учествовање на конкурсу. Захваљујемо се свим учесницима. Посебну захвалност овим путем упућујемо донаторима награда: предузећима "Текстил", "Бамбино" и "Соргаро" и књижари "Димитрије Туцовић".
Драмска секција играла за Деспота

31. мај 2019.

      


Иницијативом нашег ученика Владимира Вирића из IVС1, Драмска секција ТШ "Радоје Љубичић" је у препуној сали Градског културног центра у уторак 28. маја, извела представу "Сумњиво лице". Сав приход од карата и добротворних прилога био је намењен малом Деспоту Лазићу из Бајине Баште. Прикупљено је 22.800.00 динара.

Погледајте прилог РТС-а.

Ноћ музеја у нашој школи

21. мај 2019.

Четврти пут за редом обележили смо манифестацију "Ноћ музеја". У богатом програму који је настао у сарадњи наставника и ученика наше школе, сваки суграђанин је могао да пронађе нешто по свом укусу. Захваљујемо се свима који су били део ове вечери у нади да ћемо следеће године бити још бољи домаћини.

Фотографије можете пронаћи на

Писали су о нама:
- Портал за културу и друштво
- Ужичке Вести
Наши матуранти на матурантском плесу

21. мај 2019.

Матуранти, хвала што сте на најбољи могући начин представљали нашу школу на матурантском плесу!
МОДНА РЕВИЈА

21. мај 2019.

Модна ревија ТШ „Радоје Љубичић“ одржана је на Градском тргу, 20. маја 2019. године. Сви присутни су имали прилику да погледају и уживају у ревији модела којом смо желели да промовишемо вредности које негујемо: учење кроз рад, дуални систем образовања, креативност, младост и енергију, тимски рад наше школе и партнерских предузећа Пантекс, Рамакс, Соргаро и Текстил у којима наши ученици реализују практичну наставу.

У првом делу ревије представљени су радове ученика 2. и 4. разреда текстилне струке и модели које су израдили уз помоћ наставника у школској радионици и делом у предузећима. Приказана је и најновија колекција модела која је освојила 3. место на изложби ученичких радова на 25. Републичком такмичењу средњих текстилних школа у Суботици 9. маја ове године. У другом делу ревије наши манекени - ученици грађевинске и саобраћајне струке – представили су моделе наших реномираних модних кућа које су својим дугогодишњим радом, пратећи модна дешавања код нас и у свету, успеле да изграде име и направе свој бренд. То су: Пантекс и Соргаро у Ужицу и Рамакс у Пожеги.

Неопходну подршку у организацији наше модне ревије пружили су нам Град Ужице, Црвени крст Ужице и Градски културни центар.

Још једном хвала свима !

Писали су о нама:
- Ужичка недеља
- Радио Луна
- Инфоера
- РТС

Фотографије можете пронаћи на

Секциjа за безбедност саобраћаја на делу

21. мај 2019.

Ученици наше школе, чланови Секције за безбедност саобраћаја, су у суботу 18. маја 2019. спровели акцију посвећену безбедности пешака. Пригодним материјалом и разговором покушали су да повећају свест суграђана о важности коришћења пешачког прелаза. За спремност и залагање да помогну заједници све похвале!

Велики успех чланова драмске секције

9. мај 2019.

Драмска секција Техничке школе "Радоје Љубичић" је са представом "Сумњиво лице" Бранислава Нушића, учествовала је на XIII Смотри драмског аматерског стваралаштва Златиборског округа у Бајиној Башти. Награду за најбољу епизодну мушку улогу добио је наш ученик Ђорђе Јовичић за улогу Жике, а за најбољу главну мушку улогу добио је Радосав Јањић за улогу Јеротија.
Честитамо награђенима и похваљујемо све чланове Драмске секције!
Вест за понос!

03. април 2019.

У целом Златиборском округу, наши ученици су најактивнији млади даваоци крви. Прилог ТВ5 Ужице:

49. Смотра рецитатора Златиборског округа „Песниче народа мог“

26. март 2019.

На претфиналном делу 49. Смотре рецитатора Златиборског округа „Песниче народа мог“ учествовали су ученици Техничке школе „Радоје Љубичић“ Душица Ћосић (IVт1), Радосав Јањић (IVс1), Невена Зечевић (IVс1) и Медина Кајевић (IIIф1).

Душица Ћосић и Радосав Јањић су обезбедили пласман у финални део овог такмичења. У јакој конкуренцији учесника из свих средњих школа и Учитељског факултета у Ужицу успели су да обезбеде два места од предвиђених шест која воде у финале, док је Радосав Јањић у том финалу остварио је велики успех пласиравши се на Окружно такмичење. Честитамо!
Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

23. март 2019.

Техничка школа „Радоје Љубичић“ 23. марта 2019. била је домаћин општинског такмичења из српског језика и језичке културе за ученике средњих школа које годинама уназад организује Друштво за српски језик и књижевност Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Циљ такмичења је неговање српског језика и језичке културе, развијање језичких способности подизање нивоа општег знања ученика.
Надамо се да су се такмичари у нашој школи осећали пријатно, да смо им помогли да победе трему и постигну најбоље резултате. Стручно веће за српски језик и књижевност захваљује се такмичарима, наставницима српског језика и књижевности из школа учесница и колегама из школе који су помогли да се ово такмичење организује и успешно спроведе.

Прелиминарне резултате по разредима можете поогледати овде.

Званични резултати биће објављени по истеку рока за жалбу од три дана.
Ревија одржана у сусрет прослави Дана школе

28. јануар 2019.

Фризерска секција се побринула да фризуре на моделима буду достојне правих модних ревија. Уз пуно труда, креативности, али и стрпљења ученице IIIФ1 показале су нам шта су све научиле за ове три године и можемо само да будемо поносни на њих. БРАВО! Кликом на слику погледајте галерију:
Прославили смо Дан Светог Саве и Дан школе

27. јануар 2019.

Овај велики празник смо, као и сваке године, обележили богатим програмом. Представа "Сумљиво лице" у извођењу чланова драмске секције под руководством Марије Дамљановић Петровић је надмашила сва очекивања присутних, а ново издање часописа "Петља" је показало колико смо напредовали у претходној школској години.
Прилог ТВ5:
Обележили смо 150 година од рођења Михаила Петровића Аласа

17. децембар 2018.

Стручно веће математике је обележило 150 година од рођења барда српске математике, научника, професора, проналазача, страственог виолинисте и риболовца, писца путописа, официра и пре свега племенитог и скромног човека - Михаила Петровића Аласа. Програм је водила ученица IVТ1 одељења Душица Ћосић. Поред предавања који су одржали ученици IС1 и IС2 одељења: Милош Дрчелић, Клара Ковачевић, Јован Томашевић и Бојана Јовановић, одржан је и квиз у коме су се такмичиле три екипе: саобраћај, грађевина и текстилство са личним услугама. Победник у познавању живота и дела Мике Аласа била је екипа саобраћаја коју су чинили ученици IIIС1: Марија Стојковић, Василије Недељковић и Ненад Гавриловић. Захваљујемо се свима који су помогли организацију овог догађаја и свима који су присуствовали. Галерија слика:


Прва награда на конкурсу макета Старог града

6. децембар 2018.

На блок настави Макетарство ученици IIIг1 одељења су радили макете Старог града у оквиру конкурса који је расписала Народна библиотека Ужице. Овога пута то су биле тактилне макете, намељене слабовидим особама.
На овом конкурсу смо освојили прво место у категорији средњих школа, док су ученици ОШ "Стари Град" којима смо пренели тајне макетарства освојили прво место у категорији основних школа.
Више прилога и слика погледајте на нашој "Facebook" страни. Прилог ТВ5:
Међународни Дан особа са инвалидитетом

3. децембар 2018.

Манифестацију обележавања Дана особа са инвалидитетом организовала је „Заједница организација особа са инвалидитетом Ужица“ у понедељак 3. децембра у Градском културном центру у 18 часова са још једном поруком – ДА ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!
Колажним културно - уметничким програмом желели су да још једном покажу и укажу на могућности особа са инвалидитетом, потребу сталног ангажовања на изједначавању тих могућности за све грађане и истрајавању на подизању свести заједнице о важности побољшавања њиховог положаја.
Поносни смо и почаствовани јер смо део ове дивне манифестације.
Ученица Медина Кајевић прочитала је текст који можете видети овде.
Чланови Удружења МНРЛ „Анђели“ и наши ученици са посебним потребама су заједно учествовали на модној ревији. За њихове фризуре као и подршку на сцени, заслужне су ученице фризерског смера. Значајну улогу у организацији њиховог наступа имали су наставници српског језика и практичне наставе текстилног и фризерског смера.
Овај културно- уметнички програм богат музиком, певањем и свирањем, плесом и игром, глумом, поезијом, певањем уз гусле, модном ревијом никога није оставио равнодушним.

Срећни и насмејани, мали и велики, показали су и доказали да ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!

Кликом на слику испод отвори галерију:

Пројекат "БиоЕн"

30. новембар 2018.

Предавање о употреби биоенергије у домаћинству у склопу пројекта "БиоЕн" одржано је у холу наше школе за ученике подручја рада грађевинарство. Прилог ТВ5:
Да ли правилно користите дечије аутоседиште?

27. новембар 2018.

Дана 29.11.2018. године у 12h у холу наше школе, у сарадњи са удружењем "Родитељи", одржаће се предавање на тему дечијих аутоседишта:
- Зашто су важна,
- Како штите децу,
- Како се правилно користе.

Бринемо о деци - чекамо вас!
"Ни корак назад!"

20. новембар 2018.

“Ни корака назад“ назив је свечане академије коју је Друштво историчара Ужице приредило у амфитеатру Педагошког факултета Ужице поводом 100 година од победе у Првом светском рату. У организацији овог догађаја учествовала је наставница наше школе Снежана Недељковић и ученици IIIС1 одељења: Марија Стојковић, Василије Недељковић, Зинедин Кајевић, Лазар Старчевић и Спасоје Максимовић.
Сарадња са вртићем "Невен"

30. октобар 2018.

Ученице из образовног профила Женски фризер су учествовале у припреми предшколаца из вртића "Невен" за дефиле који је одржан 9. октобра 2018. године испред Народног музеја у склопу прославе Дана града Ужица. Отворите галерију кликом на слику:
Угостили смо представнике KEUNE компаније

21. октобар 2018.

Једна од највећих компанија KEUNE која се бави искључиво козметиком за косу, била је у посети нашој школи 17. октобра и њени преставници су пренели своја знања ученицима првог и трећег разреда образовног профила Женски фризер. На одушевљење наших ученика, обећали су да ће пет најбољих ученика добити њихове сертификате на крају школске године. Овом приликом им се захваљујемо на гостовању.
Светски дан здраве хране

17. октобар 2018.

Светски дан здраве хране који се обележава 16. октобра, свакако је добра прилика за промоцију здравих стилова живота и употребе намирница које чувају и негују наш здравствени систем. У оквиру свог UNESCO клуба организовали смо активности поводом обележавања овог дана са посебним освртом на очување традиције, па су се тако могли пробати најлепши и најздравиљи колачи припремљени по рецептима наших бака.

У гостима у ОШ "Алекса Дејовић"

03. октобар 2018.

У склопу обележавања дечије недеље у Севојну одржали смо предавање ученицима осмог разреда ОШ "Алекса Дејовић" на тему безбедног понашања у саобраћају.


"Чувам себе и друге"

27. септембар 2018.

У организацији удружења "Родитељи" из Ужица и Полицијске управе Ужица у нашој школи је одржано предавање на тему "Чувам себе и друге" о штетности коршћења алкохола и психоактивних супстанци са акцентом на смањењу способности за управљање моторним возилом. Погледајте прилог ТВ5.
Архива:  2019/2020.  2018/2019.  2017/2018.  2016/2017.  2015/2016.  2014/2015.   2013/2014.   2012/2013.