ТАКМИЧЕЊЕ ПРОНАЛАЗАЧА

 8. децембар 2023.

Пет ученика из одељења IГ1 - Милена Бујишић, Анђела Кнежевић, Ђорђе Ресимић, Никола Стикић и Тара Лазић - пријављени су на такмичење Савеза Проналазача Србије, а које је одржано 8. децембра 2023. године на Учитељском факултету у Ужицу. Њихов задатак био је створити производ или услугу у доменима ИТ сектора, пољопривреде, екологије или саобраћаја. Организованост тима је била на високом нивоу. Кроз ово такмичење, ученици су научили више од самог стварања - научили су вредност тимског рада, како се носити с изазовима и како извући поуке из неуспеха.


АКТИВНОСТИ СЕКЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

1. децембар 2023.

 Поводом периода честих слава и наступајућих новогодишњих и божићних празника Секција за безбедност саобраћаја наше школе је у сарадњи са Удружењем "Родитељ" организовала у Ариљу акцију " Ако возим не пијем, а кад пијем бирам безбедно".


„ЗАНИМЉИВА НАУКА“ У НАУЧНОЈ РАДИОНИЦИ

6. октобар 2023.

 У четвртак 5. октобра чланови секције Занимљива наука су учествовали у пројекту „ФИЗУМ“ у сарадњи са Центром за промоцију науке Београда који се реализовао у Научном клубу РЦУ).


Ђак генерације

 20. јун 2023.

Ђак генерације у 2023. години је Неда Шпановић, ученица одељења IVГ1, смера Архитектонски техничар. На слици се налази у друштву њеног одељењског старешине Весне Ристић.


Наградни излет Дивчибаре, Истраживачка станица Петница и Ваљево

16. јун 2023.

Традиција наше школе су наградни излети на крају наставне године за најбоље ученике: одличне без неоправданих изостанака, учеснике такмичења и све оне који су се истакли на неки начин у животу школе током претходне године. На овогодишње путовање 16. јуна кренуло је 45 ученика у пратњи три наставника. Циљ путовања била је посета Дивчибарама, Истраживачкој станици у Петници и Ваљеву.


"Ако возим - не пијем, а кад пијем бирам безбедно"

19. мај 2023.

Секција за безбедност саобраћаја наше школе у сарадњи са Полицијском станицом у Пожеги и Удружењем "Родитељ" организовала је на Тргу слободе у Пожеги акцију "Ако возим не пијем, а кад пијем бирам безбедно". Циљ ове акције је подизање свести наших грађана о значају одговорног понашања у саобраћају. Ученици су едуковали грађане путем разговора и поделом флајера. Сви заинтересовани су могли и да испробају "пијане наочаре" које симулирају утицај алкохола.


Резултати Литерарног конкурса „Зоран Теодосић“

13. мај 2023.

Списак награђених и похваљених радова на овогодишњем Литерарном конкурсу „Зоран Теодосић“ можете пронаћи на страници нашег школског часописа "Петља".


32. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије

13. мај 2023.

Слатка мала учионица

 20. март 2023.

„За њихов осмех потребно је само мало пажње и љубави, а срећа је најлепша када се дели са другима.“

На иницијативу професорке српског језика и књижевности Марије Дамљановић Петровић, ученици одељења IIIс2 помажу својим другарима из одељења IIсц и IIIсц да лакше савладају градиво из овог предмета.