СНАГА ДОБРЕ ТРАДИЦИЈЕ

7. фебруар 2024.

 Манифестација „СНАГА ДОБРЕ ТРАДИЦИЈЕ” окупила све је оне који су желели да уживају у традиционалним вештинама, попут обарања руке, повлачења конопца и квиза знања. Атмосфера је била пуна енергије и узбуђења, док су такмичари показивали своју вештину и снагу. Опширније можете прочитати у извештају ученице Исидоре Тешић IVг1, у склопу кога је галерија слика.


ТАКМИЧЕЊЕ ПРОНАЛАЗАЧА

 8. децембар 2023.

Пет ученика из одељења IГ1 - Милена Бујишић, Анђела Кнежевић, Ђорђе Ресимић, Никола Стикић и Тара Лазић - пријављени су на такмичење Савеза Проналазача Србије, а које је одржано 8. децембра 2023. године на Учитељском факултету у Ужицу. Њихов задатак био је створити производ или услугу у доменима ИТ сектора, пољопривреде, екологије или саобраћаја. Организованост тима је била на високом нивоу. Кроз ово такмичење, ученици су научили више од самог стварања - научили су вредност тимског рада, како се носити с изазовима и како извући поуке из неуспеха.


АКТИВНОСТИ СЕКЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

1. децембар 2023.

 Поводом периода честих слава и наступајућих новогодишњих и божићних празника Секција за безбедност саобраћаја наше школе је у сарадњи са Удружењем "Родитељ" организовала у Ариљу акцију " Ако возим не пијем, а кад пијем бирам безбедно".


„ЗАНИМЉИВА НАУКА“ У НАУЧНОЈ РАДИОНИЦИ

6. октобар 2023.

 У четвртак 5. октобра чланови секције Занимљива наука су учествовали у пројекту „ФИЗУМ“ у сарадњи са Центром за промоцију науке Београда који се реализовао у Научном клубу РЦУ).


архива вести

Ђак генерације

 20. јун 2023.

Ђак генерације у 2023. години је Неда Шпановић, ученица одељења IVГ1, смера Архитектонски техничар. На слици се налази у друштву њеног одељењског старешине Весне Ристић.


НАГРАДНИ ИЗЛЕТ

16. јун 2023.

Традиција наше школе су наградни излети на крају наставне године за најбоље ученике: одличне без неоправданих изостанака, учеснике такмичења и све оне који су се истакли на неки начин у животу школе током претходне године. На овогодишње путовање 16. јуна кренуло је 45 ученика у пратњи три наставника. Циљ путовања била је посета Дивчибарама, Истраживачкој станици у Петници и Ваљеву.


"Ако возим - не пијем, а кад пијем бирам безбедно"

19. мај 2023.

Секција за безбедност саобраћаја наше школе у сарадњи са Полицијском станицом у Пожеги и Удружењем "Родитељ" организовала је на Тргу слободе у Пожеги акцију "Ако возим не пијем, а кад пијем бирам безбедно". Циљ ове акције је подизање свести наших грађана о значају одговорног понашања у саобраћају. Ученици су едуковали грађане путем разговора и поделом флајера. Сви заинтересовани су могли и да испробају "пијане наочаре" које симулирају утицај алкохола.


Резултати Литерарног конкурса „Зоран Теодосић“

13. мај 2023.

Списак награђених и похваљених радова на овогодишњем Литерарном конкурсу „Зоран Теодосић“ можете пронаћи на страници нашег школског часописа "Петља".


32. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије

13. мај 2023.

Наша школа је била домаћин 32. републичког такмичења ученика геодетских и грађевинских школа које се одржавало од 18. до 20. маја 2024. године. Билтен са овог такмичења можете преузети на линку.


Слатка мала учионица

 20. март 2023.

„За њихов осмех потребно је само мало пажње и љубави, а срећа је најлепша када се дели са другима.“

На иницијативу професорке српског језика и књижевности Марије Дамљановић Петровић, ученици одељења IIIс2 помажу својим другарима из одељења IIсц и IIIсц да лакше савладају градиво из овог предмета.


Пажљивкова смотра 2023

 07. март 2023.

Секција за безбедност саобраћаја наше школе, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Ужица и Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовала је 07.03. у Великој сали Градске куће Општинско такмичење у оквиру пројекта "Пажљивкова смотра 2023". На такмичењу су учествовала деца предшколског узраста, првог и другог разреда. Кроз игру и дружење обнављали су стара и стицали нова знања о безбедном понашању у саобраћају.


ОНЛАЈН КУРСЕВИ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 25. новембар 2022.

Драги ученици, Обавештавамо вас да смо у сарадњи са компанијом LINKgroup обезбедили бесплатне онлајн курсеве енглеског језика – свих нивоа за ђаке наше школе који желе да овладају знањем енглеског језика.

BusinessAcademy, као део компаније LINKgroup, овим курсевима пружа фантастичну прилику ђацима који имају жељу да унапреде своје знање енглеског како би остварили лични напредак и унапредили своје језичке способности – које ће им омогућити значајну предност у образовању и пословном свету.

Уколико похађате I, II, III или IV разред и заиста желите да унапредите своје знање енглеског језика, позивамо вас да се пријавите за бесплатан онлајн-курс код свог професора, који ће одлучити коме ће курсеви бити додељени.Новинарска школа у ГКЦ-у

 18. новембар 2022.

Новинарска школа у организацији Канцеларије за младе Града Ужица и портала Ужицемедиа почела са радом. Преко 20 заинтересованих средњошколаца на уводној радионици која је почела у Омладинском клубу Градског културног центра у Ужицу. Професорка Српског језика и књижевности, Слађана Јањић, и део редакције школског часописа "Петља" присуствовали су овом догађају. Опширнији извештај можете прочитати на сајту Ужицемедиа.


"Ако возим - не пијем, а кад пијем бирам безбедно"

16. новембар 2022.

Секција за безбедност саобраћаја Техничке школе "Радоје Љубичић" у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Ужица и Удружењем "Родитељ" организовала је акцију "Ако возим - не пијем, а кад пијем бирам безбедно". Акција је одржана поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода. Ученици су едуковали грађане путем разговора и поделом флајера, а сви заинтересовани су могли и да испробају "пијане наочаре" које симулирају утицај алкохола. Погледајте прилог ТВ Лав:

Радионица: Екстремни зимски услови - "Ко је јачи"

15. новембар 2022.

Радионица: Екстремни зимски услови - "Ко је јачи", у оквиру пројекта Млади у акцији за безбедност у заједници одржана је у нашој школи. Пројекат реализује Ужички центар за људска права и демократију.

Услед климатских промена, у будућности се могу очекивати учесталији екстремни временски услови. Када се катастрофа догоди, деца су међу најугроженијима. Због тога је од највеће важности да деца науче како да се понашају за време мањих и већих ванредних ситуација. Тема радионице били су екстремни зимски услови, како би учесници побољшали своја знања о зимским условима, односно о понашању на леду.

Били смо у Београду

30. септембар 2022.

Одељење IIТ1, Техничари дизајна одеће са одељенским старешином, Антонином Златић и наставницама Жанком Станојевић и Даницом Станић, посетили су у петак, 30. септембра, Сајам текстила, машина и опреме. На сајму је 53 излагача из више земаља као и из Србије представило своје производе, углавном текстилне материјале и друге текстилне производе. Видели смо и упознали се са иновацијама на пољу машинске опреме као што су најсавременије аутоматизоване машине за кројење шивење, вез итд.

Након сајма, обишли смо ТЦ "Галерија", прошетали променадом и улицама Београда. На крају планираног програма били смо гости модног студија за дизајн одеће, "Меоw ателиер", младог и перспективног дизајнера, Марка Јовића и наше бивше ученице Бојане Лазаревић која је његова "десна рука". Они су нас увели у тајне предузетништва, приближили нам на који начин је могуће остварити своје идеје.

Више фотографија погледајте на нашој Инстаграм страници.

Литерарни конкурс из Фонда „Зоран Теодосић“ 

25. јун 2022.

Списак ученика који су освојили награде:

Ива Аћимовић, ученица Музичке школе, освојена I награда

Дуња Павловић, ученица Уметничке школе, освојена II награда

Сања Илић, ученица Медицинске школе, освојена III награда

Нина Марковић, ученица Техничке школе “Радоје Љубичић“ најбољи рад у категорији ученика Техничке школе “Радоје Љубичић“ у Ужицу, износ од 2.000,00 динара

Додела награда је одржана 21. јуна 2022. године у школској библиотеци. Награђени радови ће бити објављени у следећем броју школског часописа "Петља" за Савиндан 2023. године. До тада погледајте на сајту школе неке од претходних бројева.

Дан отворених врата за основце

 15. јун 2022.

Прилог портала Инфоера о нашем Дану отворених врата можете погледати овде.

Не буди слон, вежи појас на задњем седишту

12. мај 2022.

Секција за безбедност саобраћаја наше школе у сарадњи са Полицијском станицом у Пожеги организовала је акцију "Не буди слон, вежи појас на задњем седишту". Погледајте прилог ТВ Пожега:

Пажљивкова смотра 2022

05. април 2022.

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја, Савета за безбедност саобраћаја Града Ужица, Удружења "Родитељ" и Секције за безбедност саобраћаја ТШ "Радоје Љубичић", 25.03. одржано је општинско такмичење у оквиру пројекта "Пажљивкова смотра 2022". Такмичење је одржано у три категорије: предшколско, I и II разред. Погледајте прилог ТВ Лав из Ужица:

модернизација кабинета

12. фебруар 2022.

Наша школа наставља са уређењем и опремањем простора за извођење наставе у различитим подручјима рада. Недавно је завршено сређивање дотрајалих простора, опремање новом опремом као и коришћење постојеће уз креативна решења. Чланак о овој акцији можете прочитати на сајту портала Инфоера.

Обележавање школске славе Светог Саве и Дана школе

27. јануар 2022.

У нашој школи Савиндан се слави и као Дан школе свечано уз пригодну приредбу, промоцију школског листа „Петља“ и обреда сечења славског колача. Ове школске године, због епидемиолошке ситације, приредба и промоција школског листа биће постављене на сајту школе, а сечење славског колача заказано је за 09:30 часова.


Свим ученицима и запосленима желимо срећну славу Светог Саву и Дан школе!

Обавештење о уговорима за дуално образовање

 10. јануар 2022.

Наша школа је закључила уговор о дуалном образовању са ЈКП "Нискоградња", као и ЈП "Дубоко" Ужице дана 31.12.2021. године којим ће ученици образовног профила Руковалац грађевинском механизацијом (до 5 ученика) имати прилику, у сарадњи са инструктором и руководећи се Планом наставе и учења, да се образују по дуалном моделу.

Трибина посвећена безбедности саобраћаја - посета Милана Митића

17. децембар 2021.

Дана 16. децембра 2021. године наша школа је направила трибину за ученике завршних разреда, посвећену безбедности саобраћаја. У посети нам је био Милан Митић који је 2010. гoдинe доживео тешку саобрћајну незгоду, и који је својим сведочењем приказао тежак период свог живота кроз који је прошао. Погледајте прилог ТВ 5:

Не буди слон, вежи појас на задњем седишту

22. новембар 2021.

Поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода на нашу иницијативу и уз подршку града Ужица, Секција за безбедност саобраћаја је направила акцију "Зато не буди слон, вежи појас на задњем седишту". Овом акцијом хтели су да скрену пажњу на важност везивања појаса на задњем седишту. Погледајте прилог ТВ5 из Ужица:

Не буди слон, вежи појас на задњем седишту

11. јун 2021.

Да се у нашој школи вредно ради, показује одељење IVг1 – архитектонски техничар које је изнедрило четири носиоца Вукове дипломе и Ђака генерације.

Сара Ристановић као да се "прошетала" кроз нашу школу, добијајући успут само петице. Успут, нашла је времена и за спорт и забаву, дружење… Уз све њено ангажовање на активностима и мимо редовне наставе, савладане програме ИС Петница, није било никакве дилеме ко ће понети престижно звање Ђака генерације уз Вукову диплому.

Милица Богдановић заслужила је Вукову диплому потпуно ненаметљиво, тихо… Увек је имала одговор иако то често није показивала, не желећи да се истиче, намеће... Вукова диплома отишла је у праве руке.

Јелена Дромњаковић, увек насмејана, са лакоћом је савладала све садржаје које је школа постављала и наметала. Није јој тешко пало ни путовање, ни одвајње од породице, храбро се суочавала са свим изазовима и успела. Вукова диплома само је мала сатисфакција за све што је урадила.

Тијана Божовић je понела Вукову диплому као круну свог труда током четири године у архитектонским техничарима. Мајстор лепе писане речи, повезала је своја интересовања. Резултат није изостао, Вукова диплома красиће њену збирку признања. Надамо се да ће наши Вуковци и Ђак генерације успешно наставити своје школовање и у свом будућем послу остaти једнако успешни као што су били као ученици наше школе.

Честитамо им!

Полагање завршног испита

11. јун 2021.

Возачи моторних возила су први пут по иновираном програму полагали завршни испит. Галерију можете погледати на нашој Facebook страници.

Обележили смо Међународни дан заштите животне средине

 6. јун 2021.

Низом активности у којима су учествовали наставници, ученици наше школе и њихови родитељи, посветили смо једну седмицу заштити животне средине. Чланови еколошке секције су обележили стабла у граду њиховим латинским и народим именима, осликавали су плато испред школе и сређивали су школу. Галерију можете погледати на нашој Facebook страници.

Трибина "Још увек возим"

12. мај 2021.

Уз подршку Савета за безбедност саобраћаја Ужица и, наравно, Агенције за безбедност саобраћаја, одржана је трибина за матуранте наше школе. Предвачи су били Вељко Чурчић из АБС и Славиша Савић из ЈУВ. Опширније o овој теми и великој заинтересованости наших ученика можете погледати и на сајту Агенције за безбедност саобраћаја. Галерију можете погледати на нашој Facebook страници.

Секција за безбедност саобраћаја едуковала пешаке у Пожеги, Бајиној Башти и Чајетини

12. мај 2021.

- прилог ТВ Пожега о акцији секције реализованој у Пожеги

- прилог Zlatiborpress о акцији секције реализованој у Чејетини

- прилог Primus prima о акцији секције реализованој у Бајиној Башти

Литерарни конкурс „Зоран Теодосић”

12. мај 2021.

Резултати Литерарног конкурса „Зоран Теодосић“:

1. награда: Марија Ћебић, Медицинска школа, Ужице

2. награда: Немања Гордић Техничка школа, Ужице

3. награда: Валентина Петровић Економска школа, Ужице

Награда у категорији ученика наше школе: Сузана Дрндаревић, Техничка школа “Радоје Љубичић“, Ужице

Победници конкурса ће бити накнадно обавештени о термину доделе награда. Захваљујемо се свим учесницима конкурса и надамо се да ћемо се дружити и следеће године.

Награда за Андреја

06. април 2021.

Наши ученици, Марко Станојевић и Оливер Лазовић из IСЦ, Лазар Селаковић из IIСЦ и Андреј Кујунџић из IIТ1 учествовали су на Ликовном конкурсу „Дај ми реч да је насликам“ који је организовала ОШ „Свети Сава“ из Шапца у сарадњи са библиотеком шабачком.

Уз подршку својих наставника ученици наше школе су послали своје радове, а није изостала ни награда. Ученик Андреј Кујунџић освојио је трећу награду за свој ликовни рад у категорији средњошколаца.

Свечани догађај обележен приредбом, отварањем изложбе ликовних радова и уручењем награда најуспешнијим ученицима, међу којима је био наш ученик Андреј Кујунџић, одиграо се 2. априла. Овај дан се обележава као Међународни дан дечје књиге и Светски дан особа са аутизмом. Награђени рад:

Обележавање школске славе Светог Саве и Дана школе

31. јануар 2020.

Драги ученици, уважени родитељи, поштоване колеге и посетиоци сајта,

27. јануара наша школа традиционално обележава школску славу Светог Саву и Дан школе. Ова година је за нас посебна и важна. Она је у знаку броја тридесет јер се у њој навршава тачно тридесет година од самосталног рада школе и њеног постојања под овим именом и у овој згради. Такође, ове године нам излази и тридесети јубиларни број часописа Петља.

Због епидемиолошке ситуације, која нас је онемогућила да уживо поделимо радост овог тренутка, све активности везане за прославу се одржавају онлајн.

Још једна награда за "Петљу"!

 28. јануар 2020.

Часопис "Петља" из 2020. године је освојио трећу награду на конкурсу Друштва за српски језик и књижевност Србије за најбоље основношколске и средњошколске часописе.

На конкурсу 5. БЕЛЛИСТ-а, БЕОГРАДСКОГ ЛИСТАЊА СРЕДЊОШКОЛСКИХ ЛИСТОВА 2019/2020. године наш часопис освојио је две награде: ДРУГО МЕСТО и НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉУ НАСЛОВНУ СТРАНУ.

Награђени 29. број Петље појавио се са новом уређивачком концепцијом, тематском разноврсношћу и занимљивим садржајима. Ни овај број часописа није изоставио ништа што одражава живот и рад школе, креативну и стваралачку активност ученика, посвећеност наставника, обогатио je ваннаставне активности и испунио обавезу према историји и традицији овог значајног часописа.

Петља је још једном показала да ниједног правог успеха нема без рада и љубави, што је и овај пут препознато и награђено. Радости има једино уз схватање да смо нешто постигли, а постигли смо да се развијамо се кроз рад, игру, стварање, машту, учење, и на тај начин нашим читаоцима донели смо још једну Петљу. Хвала свима који су учествовали у њеном стварању и помогли да буде објављен 29. број Петље!

Овај награђени број часописа "Петља", како и претходне бројеве, можете пронаћи на посебној страници сајта посвећеној нашем школском часопису.

Светосавске захвалнице града додељене у нашој школи

 28. јануар 2020.

Поводом школске славе Светог Саве чланови Градског већа прихватили су предлоге Педагошког савета и колектива Предшколске установе и доделили захвалнице Гордани Петровић, васпитачици у Предшколској установи „Ужице“, Снежани Недељковић, професорки историје у нашој школи и Зорици Јеремић, професорки разредне наставе у ОШ „Нада Матић“ за њихов допринос квалитетном образовању и васпитању и унапређењу образовно-васпитног рада.

Опширније можете прочитати у извештају сајта Инфоера.

Наградили смо најуспешније ученике

 23. јун 2020.

У просторијама школске библиотеке, уз поштовање свих епидемилошких мера, наградили смо најбоље ученике у овој ванредној 2019/2020. школској години. Више можете погледати у прилогу ТВ 5 из Ужица:

Акцијa "Читајмо гласно"

 28. фебруар 2020.

28. фебруар - Национални дан књиге обележен је у школској библиотеци Техничке школе "Радоје Љубичић". Акцију "Читајмо гласно" је по трећи пут иницирало Друштво школских библиотекара Србије. Школски библиотекар Весна Тадић је реализовала акцију под слоганом "КО ЧИТА ЗЛО НЕ МИСЛИ" заједно са ученицима Библиотечке секције и са свим ученицима који су између 11.00 и 12.20 били корисници школске библиотеке.

Обележили смо Дан школе и Савиндан

 27. јануар 2020.

У Техничкој школи "Радоје Љубичић" је од 21 - 27. 1. 2020. обележена недеља посвећена Савиндану, Дану школе и промоцији новог 29. броја школског часописа "Петља" који уређују ученици и запослени у школи. Посетиоци су могли погледати: изложбу радова и макета (Стручно веће грађевинарства) у холу школе, модну ревију у организацији Модне секције и наставника практичне наставе у текстилству (дуално образовање) у холу школе, слагалицу и квиз - такмичење ученика у организацији Стручног већа грађевинарства у холу школе, Nikola Tesla's life and work, угледна активност у организацији просесора енглеског језика, презентацију "Мурали" у организацији стручног већа грађевине у школској библиотеци, слагалицу - такмичење ученика (Стручно веће грађевинарства) у библиотеци, ревију фризура у организацији Стручног већа личних услуга у холу школе, презентацију радова Библиотечке секције, друштвено - корисног рада у библиотеци и заједничких радова у организацији школског библиотекара и чланова секције у библиотеци, савремене системе на возилу (Стручно веће саобраћаја) у холу школе, презентацију са стручног излета (Стручно веће грађевинарства) у библиотеци, квиз и слагалицу - такмичење ученика (Стручно веће грађевинарства) у холу школе, дан презентације у организацији професора енглеског језика. Свечана приредба поводом Савиндана и Дана школе и промоција часописа "Петља" у организацији Стручног већа српског језика и књижевности, професора историје и професора музичке културе је одржана у холу школе 27.1.2020. године.

Одржана трибина у библиотеци

 17. јануар 2020.

Предавач на трибини је био бивши ученик наше школе Милош Обрадовић. Трибина се бавила питањима како од ученика средње школе постати веома успешан грађанин, о искуствима и савету у вези са Ученичким паламетном, пројектима у дуалном образовању, али и анегдотама из средње школе. Трибину организовала библиотекар Весна Тадић.

Дуга награда на конкурсу „Хештег нб“

 30. децембар 2019.

У оквиру пројекта под називом „Забележи тренутак“ који је Народна библиотека Ужице реализовала у сарадњи са Удружењем ОСИ Минимас, додељене су награде учесницима конкурса „Хештег нб“ за најбоље фотографије објављене на Инстраграму. Наша ученица Ивана Богојевић је добитница друге награде.

Опширније у прилогу ТВ 5 из Ужица:

Садашње архитекте одржале наставу будућим

 15. децембар 2019.

Наташа и Никола Секулић, наши бивши ђаци, одржали су час нашим архитектонцима.

Посета НАВАК-у

 05. децембар 2019.

У оквиру акције "Живот за младе возаче" коју заједнички спроводе МУП и НАВАК, 34 ученика из одељења IVС1, IVС2 и IVГ1 имали су бесплатан тренинг у НАВАК-у.

Додела захвалница на Грађевинском факултету у Београду

 30. новембар 2019.

Захваљујући посвећености и педагошком умећу наших наставника у подручју рада грађевинарство, велики број наших ученика развије своја интересовања за природне и техничке науке и настави свој образовни пут управо на Грађевинском факултету у Београду. Тим поводом на свечаности одржаној 29.11.2019. године у име наше школе захвалницу су примиле директорка Данијела Ненадић и наставница Весна Ристић.

Реформа средњег стручног образовања

 26. новембар 2019.

Представници наше школе, директорка Данијела Ненадић и наставница Миљка Милићевић, присуствали су на скупу поводом завршетка текуће фазе пројекта Немачке развојне сарадње "Реформа средњег стручног образовања". Наша школа је једна од 6 школа у којој се већ трећу годину у оквиру овог пројекта по моделу дуалног образовања реализује образовни профил Модни кројач. Радови наших ученика имали су запажену изложбу на овом скупу.

Успешно завршена промоција "Петље" на Сајму књига

 26. новембар 2019.

Новинари Петље - Наташа Јанковић, Филип Миросављевић, Филип Грујић, Валентина Ђокић промовисали су наш часопис на Сајму књига у оквиру промоције школских часописа чланица Уније синдиката просветних радника Србије. Помогли су нам и бивши ђаци наше школе - Стефан Грујић, некада такође новинар Петље и Раде Јањић, награђивани глумац.

Планинарска акција "Видиковци Забучја"

 22. септембар 2019.

Планинарска акција ученика и наставника наше школе, која је подразумевала је обилазак више видиковаца на Забучју са погледом на Сурдук, кањон Ђетиње, Тврђаву Стари Град и град Ужице, изведена је успешно о чему сведочи и филм од материјала са пешачења.